Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: «Μπουμ» κατασκευής νέων ξενοδοχείων σε όλο τον κόσμο
[Euro2day]: «Μπουμ» κατασκευής νέων ξενοδοχείων σε όλο τον κόσμο

[Euro2day]: «Μπουμ» κατασκευής νέων ξενοδοχείων σε όλο τον κόσμο

Ποιες είναι οι χώρες και οι μεγαλουπόλεις που οδηγούν το παγκόσμιο ράλι κατασκευής νέων ξενοδοχείων. Ποιοι ξενοδοχειακοί κολοσσοί προηγούνται στη μάχη της «ταμπέλας» (brand) που θα φέρουν τα νέα ξενοδοχεία.

Επενδυτικό «ράλι» και ιστορικό ρεκόρ κατασκευής νέων ξενοδοχείων καταγράφεται σε όλο τον πλανήτη παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας.

Την κούρσα των ξενοδοχειακών «εξοπλισμών» οδηγούν οι ισχυρότερες οικονομίες του πλανήτη επιβεβαιώνοντας πως ο τουρισμός αποτελεί ένα από τα κύρια πεδία ανταγωνισμού τους για τα μερίδια της παγκόσμιας αγοράς.

Το ξενοδοχειακό «ράλι» αποτυπώνεται σε στοιχεία της Lodging Econometrics (LE) από 176 χώρες. Σύμφωνα με αυτά, τα project που έχουν εξαγγελθεί και βρίσκονται σε διαδικασία υλοποίησης σε όλο τον κόσμο φθάνουν το ιστορικό ρεκόρ των 14.051 ξενοδοχείων συνολικής δυναμικότητας 2.327.923 δωματίων, καταγράφοντας ετήσια αύξηση 9% με βάση τον αριθμό των έργων και 8% επί του αριθμού δωματίων.

Σύμφωνα με την LE, νέο ιστορικό ρεκόρ αποτελεί ο αριθμός των ξενοδοχείων που κατασκευάζονται αυτή την περίοδο και ανέρχονται σε 6.565 μονάδες δυναμικότητας 1.192.398 δωματίων. Τους επόμενους 12 μήνες πρόκειται να ξεκινήσει η κατασκευή άλλων 4.392 ξενοδοχείων συνολικής δυναμικότητας 636.080 δωματίων.

Σε αρχικό στάδιο μελέτης βρίσκεται η κατασκευή επιπλέον 3.094 ξενοδοχείων δυναμικότητας 499.445, η δημιουργία των οποίων έχει εξαγγελθεί.

Με εξαίρεση τις χώρες της Λατινικής Αμερικής στον υπόλοιπο πλανήτη καταγράφεται από αύξηση έως και νέα ιστορικά ρεκόρ κατασκευής νέων ξενοδοχείων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!