Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Μπόλτον: Η Τεχεράνη συνεχίζει να αποτελεί απειλή
[Euro2day]: Μπόλτον: Η Τεχεράνη συνεχίζει να αποτελεί απειλή

[Euro2day]: Μπόλτον: Η Τεχεράνη συνεχίζει να αποτελεί απειλή

Η πολιτική που επιδιώκουμε δεν είναι μια πολιτική αλλαγής καθεστώτος, τόνισε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζον Μπόλτον.

Η Ουάσινγκτον δεν ακολουθεί πολιτική αλλαγής καθεστώτος στο Ιράν, δήλωσε σήμερα ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζον Μπόλτον, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι η απειλή που εγείρει το Ιράν δεν έχει τελειώσει.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Λονδίνο, ο Αμερικανός αξιωματούχος, υπέρμαχος επί χρόνια της υιοθέτησης μιας πολύ πιο σκληρής πολιτικής έναντι της Τεχεράνης και επί μακρόν οπαδός μιας αλλαγής καθεστώτος στην Τεχεράνη, τόνισε σε δημοσιογράφους πως η γρήγορη απάντηση και ανάπτυξη δυνάμεων από τις ΗΠΑ βοήθησε στην αποτροπή της ιρανικής απειλής.

«Δεν πιστεύω ότι αυτή πέρασε, αλλά πιστεύω ότι μπορεί κανείς τουλάχιστον να ισχυριστεί ότι η γρήγορη απάντηση και ανάπτυξη και άλλα βήματα που κάναμε, λειτούργησαν ως αποθάρρυνση», υποστήριξε σύμφωνα με το ΑΠΕ ο Αμερικανός σύμβουλος.

Οι ΗΠΑ ανέπτυξαν το τελευταίο διάστημα στον Κόλπο ένα αεροπλανοφόρο με τη δύναμη κρούσης του, συστοιχίες αντιαεροπορικών πυραύλων Patriot, στρατηγικά βομβαρδιστικά κι ένα αποβατικό πλοίο με αμφίβια οχήματα, υποστηρίζοντας πως έχουν «ενδείξεις» για την προετοιμασία «επιθέσεων» εναντίον αμερικανικών συμφερόντων ή προσωπικού από μέρους του Ιράν.

Σε ερώτηση κατά πόσον ο ίδιος βρίσκεται σε δυσαρμονία με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι οι ΗΠΑ δεν επιζητούν αλλαγή καθεστώτος στο Ιράν, ο Μπόλτον απάντησε: «Η πολιτική που επιδιώκουμε δεν είναι μια πολιτική αλλαγής καθεστώτος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!