Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Μπαίνει στις ράγες η σιδηροδρομική παράκαμψη του Βοσπόρου
[Euro2day]: Μπαίνει στις ράγες η σιδηροδρομική παράκαμψη του Βοσπόρου

[Euro2day]: Μπαίνει στις ράγες η σιδηροδρομική παράκαμψη του Βοσπόρου

Να βγάλουν από το 20ετές τέλμα το σχέδιο σιδηροδρομικής σύνδεσης Ελλάδας – Βουλγαρίας προσπαθούν οι δύο κυβερνήσεις με στήριξη από Κομισιόν. Απανωτές συνεδριάσεις της κοινής επιτροπής για το έργο.

Με τη μεσολάβηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία εμφανίζεται να στηρίζει το σχέδιο σιδηροδρομικής σύνδεσης τριών λιμανιών της Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη) με τρία της Βουλγαρίας (Βάρνας, Μπουρκάς, Ρούσε στο Δούναβη) οι δύο χώρες προσπαθούν να επιταχύνουν τη διαδικασία ίδρυσης της κοινής διακρατικής εταιρείας που θα αναλάβει την προώθησή του.

Για να κερδίσουν χρόνο έχουν ήδη λάβει τα αντίστοιχα νομικά κείμενα ίδρυσης της RB Rail, της κοινής εταιρείας που ίδρυσαν Λετονία, Λιθουανία και Εσθονία για τη σιδηροδρομική διασύνδεση των τριών χωρών της Βαλτικής με την Πολωνία.

Η συνάντηση που είχαν την προηγούμενη εβδομάδα οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της Βουλγαρίας, Αλέξης Τσίπρας και Μπόικο Μπορίσοφ, με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζ. Κλ.Γιούνκερ δείχνει πως και στις Βρυξέλλες θέλουν να προχωρήσει το σχέδιο. Είχε προηγηθεί η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας πριν από λίγες εβδομάδες στην Καβάλα κατά την οποία επισημάνθηκαν τα κοινά οφέλη των δύο χωρών. Οι δύο πλευρές είναι πεπεισμένες για την αναγκαιότητα και τα τεράστια οφέλη για το έργο μέσω του οποίου επιλύεται ένα σοβαρό πρόβλημα στη διακίνηση εμπορικών φορτίων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!