Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: «Μπαλάκι» έγιναν οι κοινωνικές δομές κατά της φτώχειας
[Euro2day]: «Μπαλάκι» έγιναν οι κοινωνικές δομές κατά της φτώχειας

[Euro2day]: «Μπαλάκι» έγιναν οι κοινωνικές δομές κατά της φτώχειας

Μπλεγμένοι μεταξύ δήμων, περιφερειών και υπουργείου Εργασίας 700 εργαζόμενοι στης Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας. Τι προτείνει το υπουργείο Εργασίας. Γιατί καθυστερούν οι δήμοι. Τα αιτήματα των εργαζομένων.

Αβέβαιο είναι το μέλλον 700 εργαζομένων στις Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας, οι οποίοι εδώ και τέσσερις μήνες παραμένουν απλήρωτοι, ενώ στις 31 Οκτωβρίου λήγουν οι συμβάσεις τους, μετά την τελευταία παράταση που δόθηκε στις 30 Ιουνίου, προκειμένου να υπάρξει ομαλή μετάβαση από το ΕΣΠΑ 2007-2013 στο ΕΣΠΑ 2014-2020.

Οι διαδικασίες για την ένταξη των δομών στο νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Ε.Ε. δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί και οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν πως από 1η Νοεμβρίου θα μπει λουκέτο σε 168 δομές, με αποτέλεσμα να μείνουν αβοήθητα τουλάχιστον 118.000 άτομα που εξυπηρετούνται καθημερινά σε κοινωνικά παντοπωλεία, συσσίτια, κοινωνικά φαρμακεία, τράπεζες χρόνου, γραφεία διαμεσολάβησης, κέντρα ημερήσιας υποδοχής αστέγων και υπνωτήρια αστέγων.

Χθες, οι εργαζόμενοι στις δομές που λειτουργούν εδώ και τρία χρόνια, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» και της δράσης «Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας», πραγματοποίησαν κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!