Κυριακή, 22 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
18 °C 8 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ο Μπαχτσελί ζητάει πρόωρες εκλογές στην Τουρκία
[Euro2day]: Ο Μπαχτσελί ζητάει πρόωρες εκλογές στην Τουρκία

[Euro2day]: Ο Μπαχτσελί ζητάει πρόωρες εκλογές στην Τουρκία

«Ο καλύτερος τρόπος για να δώσουμε ένα απαραίτητο μάθημα στους εχθρούς της Τουρκίας είναι πηγαίνοντας σε εκλογές στις 26 Αυγούστου 2018, με ένα νέο πνεύμα νίκης», σημείωσε. Αρνητικός εμφανίζεται ο Ερντογάν. Πίεση στη λίρα.

Πρόωρες εκλογές στην Τουρκία ζητάει ο ΝτεβλέτΜπαχτσελί, ηγέτης του ακροδεξιού Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης και σύμμαχος του Ερντογάν, που είπε ότι δεν θα ήταν «εύκολο» για τη χώρα να περιμένει μέχρι το Νοέμβριο του 2019, στην προγραμματισμένη δηλαδή ημερομηνία για τον επόμενο γύρο προεδρικών και βουλευτικών εκλογών.

Σύμφωνα με τους Financial Times, πρότεινε να γίνουν στις 26 Αυγούστου. «Αυτή είναι η πρότασή μας» είπε. «Ο καλύτερος τρόπος για να δώσουμε ένα απαραίτητο μάθημα στους εχθρούς της Τουρκίας είναι πηγαίνοντας σε εκλογές στις 26 Αυγούστου 2018, με ένα νέο πνεύμα νίκης».

Ο Ερντογάν και ανώτεροι Τούρκοι υπουργοί έχουν επανειλημμένα αποκλείσει την προοπτική πρόωρων εκλογών. Ο τούρκος πρόεδρος δήλωσε σήμερα ότι θα συναντηθεί αύριο Τετάρτη με τον επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) Ντεβλέτ Μπαχτσελί, εμμέσως όμως ο Ερντογάν φάνηκε να αποκλείει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών καθώς δήλωσε ότι οι αναμενόμενες αλλαγές στο τουρκικό σύνταγμα θα εφαρμοστούν πλήρως με τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Τα νέα οδηγούν το τουρκικό χρηματιστήριο χαμηλότερα, με τον δείκτη BIST 100 να υποχωρεί 2,1%. Πίεση ασκείται και στη λίρα, που τελεί υπό διαπραγμάτευση στις 4,1171 λίρες ανά δολάριο, από το υψηλό των 4,0745.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!