Κυριακή, 28 Μαΐου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Morgan Stanley: Οι βρετανικές εκλογές «αποκλείουν» την πρόσβαση στην κοινή αγορά
[Euro2day]: Morgan Stanley: Οι βρετανικές εκλογές «αποκλείουν» την πρόσβαση στην κοινή αγορά

[Euro2day]: Morgan Stanley: Οι βρετανικές εκλογές «αποκλείουν» την πρόσβαση στην κοινή αγορά

Μια νίκη των Συντηρητικών στις πρόωρες εκλογές «ουσιαστικά αποκλείει την παραμονή στην κοινή αγορά», τόνισαν αναλυτές της τράπεζας. Σκιαγράφησαν δύο πιθανές εκβάσεις των διαπραγματεύσεων Brexit, με κοινό σημείο την έξοδο από την αγορά.

Οι επερχόμενες πρόωρες εκλογές στο Ηνωμένο Βασίλειο εξαλείφουν την πιθανότητα η χώρα να παραμείνει στην κοινή αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με την Morgan Stanley.

Οι στρατηγικοί αναλυτές της τράπεζας εκτίμησαν πως η πιθανή έκβαση μιας ισχυρότερης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας για την τωρινή κυβέρνηση θα έχει αυτό το αποτέλεσμα, ενώ παράλληλα θα μειώσει τον κίνδυνο ενός «άτακτου» Brexit –και αυτό σημαίνει πως η στερλίνα θα παραμείνει ελκυστική.

Μια νίκη των Συντηρητικών «ουσιαστικά αποκλείει την παραμονή στην κοινή αγορά», τόνισε σε χθεσινή, ερευνητική έκθεση η ομάδα της τράπεζας οικονομικών και στρατηγικής για τη Βρετανία.

Όπως υπενθυμίζει το MarketWatch, η Τερέζα Μέι έχει υποστηρίξει το σενάριο ενός hard Brexit, βάσει του οποίου η Βρετανία θα αποχωρήσει από την κοινή ευρωπαϊκή αγορά, με αντάλλαγμα την ανάκτηση του πλήρους ελέγχου των συνόρων της. Οι στρατηγικοί αναλυτές της Morgan Stanley αναμένουν περίληψη των κόκκινων γραμμών της κυριαρχίας και του ελέγχου των συνόρων, των δικαστηρίων και των νόμων, στο προεκλογικό μανιφέστο των Συντηρητικών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!