Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Morgan Stanley: Η Ελλάδα ουραγός στην ευρωζώνη
[Euro2day]: Morgan Stanley: Η Ελλάδα ουραγός στην ευρωζώνη

[Euro2day]: Morgan Stanley: Η Ελλάδα ουραγός στην ευρωζώνη

Σημαντικές οι διαφοροποιήσεις στην οικονομική κατάσταση των χωρών-μελών, σύμφωνα με τον αμερικανικό οίκο. Διαχρονική η υστέρηση της χώρας μας στα χρόνια της κρίσης. Ποιοι απαρτίζουν τις τρεις ομάδες της ευρωζώνης.

Παρά την πρόοδο που έχει επιτευχθεί, η χώρα μας εξακολουθεί να κατατάσσεται στην τελευταία θέση της ευρωζώνης, σε μια σειρά από κρίσιμους δείκτες που παρακολουθεί η Morgan Stanley.

Βασική διαπίστωση της έκθεσης, οι σημαντικές διαφοροποιήσεις εντός της ενιαίας ζώνης μεταξύ των επιμέρους κρατών. Ο αμερικανικός οίκος χωρίζει τα κράτη σε τρεις επιμέρους ομάδες: αυτά που είναι πάνω από τον μέσο όρο (Ιρλανδία, Αυστρία, Γερμανία και Ολλανδία), όσα βρίσκονται κοντά στον μέσο (Βέλγιο, Ισπανία και Γαλλία) και αυτά που κινούνται κάτω από τον μέσο όρο.

Στο τελευταίο γκρουπ περιλαμβάνεται η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ιταλία. Όπως σημειώνεται, η τελευταία δείχνει αναιμική ανάπτυξη και βιωσιμότητα χρέους, αλλά εμφανίζεται ανθεκτική σε ό,τι αφορά την εξωτερική θέση. Η Πορτογαλία είναι σχετικά ισχυρή αυτή τη στιγμή σε ό,τι αφορά την κυκλική ανάκαμψη.

Η Ελλάδα, παρά τη σημαντική δομική πρόοδο, παραμένει κάτω από τον μέσο όρο, κάτι που δείχνει αδύναμη δυνητική ανάπτυξη και μεγάλες εξωτερικές ανισορροπίες. Στο τελευταίο αυτό μέτωπο η χώρα μας βρίσκεται σε ανάλογα δυσχερή θέση με την Ισπανία και την Πορτογαλία. Σύμφωνα με τη Morgan Stanley, θα απαιτηθεί πολύς χρόνος για να διορθωθεί αυτό, υπό την υπόθεση ότι θα υπάρξουν διατηρήσιμα πλεονάσματα ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!