Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Moody’s: Καλύτερη η εικόνα των NPLs στην Ιρλανδία
[Euro2day]: Moody’s: Καλύτερη η εικόνα των NPLs στην Ιρλανδία

[Euro2day]: Moody’s: Καλύτερη η εικόνα των NPLs στην Ιρλανδία

Ταχύτερη στην Ιρλανδία η ανάκαμψη της ποιότητας των στοιχείων ενεργητικού, απ’ ότι στην Ισπανία. Μεγαλύτερη η βελτίωση των επιπέδων NPLS στις ιρλανδικές τράπεζες το 2014-2015.

Ο σχηματισμός μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Ισπανία και στην Ιρλανδία έχουν ακολουθήσει αντίθετες πορείες από τότε που ξέσπασε η χρηματοοικονομική κρίση, με την ποιότητα των assets να ανακάμπτει ταχύτερα στην Ιρλανδία παρά την αρχικά μεγαλύτερη επιδείνωση, σύμφωνα με νέα έκθεση της Moody’s.

Όπως αναφέρει ο οίκος, τα τραπεζικά συστήματα τόσο της Ιρλανδίας όσο και της Ισπανίας επλήγησαν κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας κρίσης από τις «φούσκες» στον κλάδο των ακινήτων τους και την υψηλή «μόχλευση» του ιδιωτικού τομέα, που «μεταφράστηκε» σε σοβαρή επιδείνωση της ποιότητας των στοιχείων ενεργητικού. Ωστόσο, η κρίση έπληξε πρώτη την Ιρλανδία και πιο σοβαρά, στέλνοντας στα ύψη τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, τα οποία «κορυφώθηκαν» σε επίπεδο διπλάσιο αυτού που σημειώθηκε στην Ισπανία.

«Τα επίπεδα των προβληματικών δανείων των ιρλανδικών τραπεζών βελτιώθηκαν σημαντικά κατά το 2014-2015 με τη στήριξη του ταχέως βελτιούμενου λειτουργικού περιβάλλοντος», σχολιάζει ο Alberto Postigo της Moody’s. «Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια της Ισπανίας από την άλλη πλευρά έχουν μειωθεί με βραδύτερο ρυθμό, λόγω των λιγότερο ευνοϊκών οικονομικών συνθηκών στη χώρα».

Έχοντας αγγίξει «κορυφή» το 2013, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των Ιρλανδικών Τραπεζών άρχισαν να καταγράφουν απότομη πτώση, που ξεπέρασε τις 10 ποσοστιαίες μονάδες το 2014-2015.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!