Σάββατο, 25 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Μοχλός ανάπτυξης του ΑΕΠ η τεχνητή νοημοσύνη
[Euro2day]: Μοχλός ανάπτυξης του ΑΕΠ η τεχνητή νοημοσύνη

[Euro2day]: Μοχλός ανάπτυξης του ΑΕΠ η τεχνητή νοημοσύνη

Επιπλέον 195 δισ. δολάρια μπορεί να προσθέσει η τεχνητή νοημοσύνη στο ελληνικό ΑΕΠ, σε βάθος 15ετίας, σύμφωνα με μελέτη της Accenture. Θετική άποψη για την τεχνητή νοημοσύνη εκφράζει η πλειονότητα των Ελλήνων. Διστακτικές οι επιχειρήσεις.

Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να οδηγήσει σωρευτικά σε άνοδο του ελληνικού ΑΕΠ κατά 195 δισ. δολάρια σε βάθος 15ετίας, σύμφωνα με μελέτη της Accenture που εκπονήθηκε σε συνεργασία με την Microsoft.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της μελέτης, που παρουσιάστηκε σήμερα στο συνέδριο Microsoft Summit, η προοπτική ενός μέλλοντος με κεντρικό άξονα την τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) συναρπάζει τους Έλληνες, ωστόσο προκαλεί ταυτόχρονα προβληματισμό.

Οι πολίτες έχουν μια καλή αντίληψη για το AI, με ποσοστό 65% να συσχετίζει ως πρώτη σκέψη τον όρο με εφαρμογές όπως chatbots, digital assistants και ρομπότ, ενώ μόλις 2% του πληθυσμού δηλώνει άγνοια.

Ποσοστό 56% ενστερνίζεται την άποψη ότι το ΑΙ θα επιφέρει σημαντικά οφέλη στην κοινωνία, ενώ μεγάλο ποσοστό αναγνωρίζει τα προφανή οφέλη σε κλάδους όπως η ιατρική και οι επιστήμες. Παρ’ όλα αυτά ο φόβος του αγνώστου, του νέου και η αβεβαιότητα που συνεπάγεται κάνουν τους Έλληνες να αισθάνονται προβληματισμένοι.

Ως αποτέλεσμα αυτού του παραδόξου, οι Έλληνες ενώ θα εμπιστεύονταν τις τεχνολογίες ΑΙ για εφαρμογές Οικιακής Κατανάλωσης Ενέργειας (84%), Οικιακής Ασφάλειας (84%) και Παρακολούθησης Υγείας (69%), είναι δύσπιστοι σε ό,τι αφορά εφαρμογές για τη Διαχείριση Οικονομικών (58%), την Ασφάλεια Παιδιών (58%) και την Αυτόνομη Οδήγηση (57%).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!