Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Μήπως ήρθε η ώρα των altcoins;
[Euro2day]: Μήπως ήρθε η ώρα των altcoins;

[Euro2day]: Μήπως ήρθε η ώρα των altcoins;

Ποια είναι τα altcoins και γιατί κάποιοι υποστηρίζουν ότι έρχεται η… εποχή τους. Τι δείχνει η ιστορία και πώς διαμορφώνονται τα νέα δεδομένα. Πώς κινείται σήμερα η αγορά.

Σε νέα υψηλά το Dominance του Bitcoin, δηλαδή η συμμετοχή του στη συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς. Ξεπέρασε ακόμα και το 71%, σύμφωνα με το coinmarketcap.com.

Μια θεωρία που ασπάζονται πολλοί στον χώρο των crypto επιμένει ότι η νέα εποχή των altcoins (όλα τα κρυπτονομίσματα εκτός από το Bitcoin) θα ξεκινήσει σύντομα. Η άποψη αυτή ενισχύεται από το γεγονός πως σε αυτό το επίπεδο ήταν στις αρχές του 2017, τότε που άρχισε το μεγάλο bull run των μικρότερων ψηφιακών νομισμάτων. Τότε που οι αποδόσεις έγιναν αστρονομικές, καθώς οι επενδυτές κυριολεκτικά δεκαπλασίαζαν τα χρήματά τους σε εβδομάδες.

Κατά την άποψή μας, αυτή τη φορά είναι διαφορετικά. Πριν το αιτιολογήσουμε όμως, ας ρίξουμε μια ματιά στο τι εννοούμε κεφαλαιοποίηση στον χώρο των crypto, καθώς υπάρχει μια ιδιαιτερότητα σε σχέση με τον αντίστοιχο όρο στα συμβατικά χρηματιστήρια.

Πρόκειται για το άθροισμα της χρηματιστηριακής αξίας όλων των κρυπτονομισμάτων. Υπολογίζεται όπως και η κεφαλαιοποίηση ενός οποιουδήποτε χρηματιστηρίου μετοχών.

Ως κεφαλαιοποίηση κάθε ψηφιακού νομίσματος ορίζεται η τελευταία τιμή διαπραγμάτευσης του νομίσματος (η τιμή αυτή βγαίνει ως μέσος όρος από μεγάλα ανταλλακτήρια) επί του αριθμού των νομισμάτων που βρίσκονται σε κυκλοφορία. Η διαφορά με τις μετοχές είναι πως αν υποθέσουμε πως οι τιμές μένουν σταθερές για ένα 24ωρο, η κεφαλαιοποίηση δεν θα μείνει η ίδια, αλλά θα αυξηθεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!