Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Μειώνεται το επιτόκιο στις ρυθμίσεις προς τα Ταμεία
[Euro2day]: Μειώνεται το επιτόκιο στις ρυθμίσεις προς τα Ταμεία

[Euro2day]: Μειώνεται το επιτόκιο στις ρυθμίσεις προς τα Ταμεία

Ξεκίνησε στη Βουλή η συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου. Έρχεται ρύθμιση για τη μείωση του επιτοκίου στα ασφαλιστικά ταμεία. Διορθώσεις στη ρύθμιση του ΕΝΦΙΑ ζητά η αντιπολίτευση.

Με νέα ρύθμιση – στο επόμενο νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί την Τετάρτη- το επιτόκιο θα πέσει από το 5% στο 3% και στη ρύθμιση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία. Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας αναφέρθηκε στο πακέτο διατάξεων που περιλαμβάνει το φορολογικό νομοσχέδιο, εστιάζοντας στις διατάξεις για τον ΕΝΦΙΑ και τις 120 δόσεις.

Κατά την τοποθέτηση του στην επιτροπή οικονομικών της Βουλής σημείωσε πως θα έρθει μείωση του επιτοκίου και στα Ταμεία, ενώ επεσήμανε πως η νέα ρύθμιση αποτελεί την τελευταία ευκαιρία. Όπως υπογράμμισε “μετά τη λήξη της θα υπάρχει ένα μόνιμο και πάγιο σύστημα ρύθμισης”.

Αναφερόμενος στο φορολογικό νομοσχέδιο ο Χ. Σταικούρας επεσήμανε πως θέτει προτεραιότητες “ στη βάση των δημοσιονομικών περιθωρίων αλλά και της δημοσιονομικών προτεραιοτήτων”, τονίζοντας πως “ναι, θέλουμε να μειώσουμε φόρους”

Αναφερόμενος στη μείωση του ΕΝΦΙΑ είπε πως “ισχύει για όλους τους πολίτες” αλλά “δεν είναι οριζόντια. Είναι πολύ μεγαλύτερη για τα χαμηλά εισοδήματα και τη μεσαία τάξη. Που είναι άγνωστες λέξεις για ΣΥΡΙΖΑ”. Συνέχισε λέγοντας “ακούσαμε ανακρίβειες και τώρα θα πούμε αλήθειες. Η Νέα Δημοκρατία είχε πει προεκλογικά πως θα προχωρήσει σε μείωση του ΕΝΦΙΑ και τώρα προχωρά στη μείωση νωρίτερα από ότι είχε υποσχεθεί”.

Μίλησε για μία ρύθμιση που “δίνει πολλά στους πολλούς” και απαντώντας στα “πυρά” της αντιπολίτευσης ανέφερε “οι πολύ μεγάλες περιουσίες άνω του ενός εκατομμυρίου είναι 14.841.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!