Κυριακή, 26 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Με μίνιμουμ 30 ευρώ η εξόφληση χρεών στην Εφορία
[Euro2day]: Με μίνιμουμ 30 ευρώ η εξόφληση χρεών στην Εφορία

[Euro2day]: Με μίνιμουμ 30 ευρώ η εξόφληση χρεών στην Εφορία

Σε 18 ως 30 δόσεις η ρύθμιση οφειλών για τα νομικά πρόσωπα. Διαγραφή του 100% προσαυξήσεων στην περίπτωση εφάπαξ καταβολής. Από 14 Μαΐου ως 28 Ιουνίου η υποβολή των αιτήσεων. Δευτέρα η κατάθεση στη Βουλή.

Εισοδηματικά κριτήρια αλλά και κριτήρια τέκνων περιλαμβάνει η ρύθμιση χρεών προς την Εφορία την οποία ανέλυσε σήμερα η αρμόδια υφυπουργός ΚατερίναΠαπανάτσιου σε κοινή συνέντευξη τύπου με τους ΕυκλείδηΤσακαλώτο, Εφη Αχτσιόγλου, ΑλέξηΧαρίτση, ΘεανώΦωτίου και ΤάσοΠετρόπουλο.

Όπως είπε τα φυσικά πρόσωπα έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε έως 120 δόσεις και η ρύθμιση αυτή αφορά όλους τους φορολογούμενους και για όλες τις βεβαιωμένες οφειλές έως 31/12/2018.
Για όσους έχουν εισοδήματα έως 10.000 ευρώ (πραγματικό και όχι τεκμαρτό) το πλήθος των δόσεων φτάνει τις 120 και το ύψος της ελάχιστης δόσης τα 30 ευρώ.

Για εισοδήματα άνω των 10.000 ευρώ το μέγιστο πλήθος των δόσεων καθορίζεται στη βάση ενός προοδευτικού συντελεστή σε συνάρτηση με το ύψος τους χρέους και τον αριθμό των τέκνων.

Στην περίπτωση εφάπαξ καταβολής προβλέπεται διαγραφή του 100% των προσαυξήσεων, ενώ για οφειλές έως 3.000 ευρώ και εισοδήματα έως 10.000 ευρώ δεν θα επιβάλλονται προσαυξήσεις στη διάρκεια της ρύθμισης. Ο ελάχιστος αριθμός των δόσεων όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι οι 18.

Για τα νομικά πρόσωπα κερδοσκοπικού χαρακτήρα με οφειλές τακτικών φόρων (π.χ. ΕΝΦΙΑ, φόρος εισοδήματος) οι δόσεις προβλέπονται έως 18 ενώ για φόρους που προέρχονται από έκτακτη αιτία οι δόσεις φτάνουν τις 30.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!