Σάββατο, 21 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
26 °C 10 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 5 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Μήνυμα της E.E. στην Τουρκία για Αιγαίο
[Euro2day]: Μήνυμα της E.E. στην Τουρκία για Αιγαίο

[Euro2day]: Μήνυμα της E.E. στην Τουρκία για Αιγαίο

Εκκληση στην Άγκυρα να άρει χωρίς καθυστερήσεις την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης απηύθυνε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Γιοχάνες Χαν την Τρίτη.

H Toυρκία απομακρύνεται με μεγάλα βήματα από το μονοπάτι που οδηγεί στην ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε o Eυρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για θέματα διεύρυνσης, Γιοχάνες Χαν, καλώντας παράλληλα την Άγκυρα να άρει άμεσα την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε με αφορμή την έκθεση προόδου της Ε.Ε. για την ενταξιακή πορεία της γειτονικής χώρας, ο κ. Χαν υποστήριξε πως η Τουρκία απομακρύνεται από το ευρωπαϊκό μονοπάτι, ειδικά στους τομείς του κράτους δικαίου και των δικαιωμάτων.

«Η Τουρκία εξακολουθεί να απομακρύνεται ουσιαστικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μολονότι αναγνωρίσαμε εξ αρχής την ανάγκη της Τουρκίας να λάβει άμεσα και αναλογικά μέτρα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016, τα μέτρα που έχουν ληφθεί, μεταξύ άλλων στον τομέα της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης, έχουν οδηγήσει τη χώρα σε ακόμη μεγαλύτερη οπισθοδρόμηση στους τομείς του κράτους δικαίου και των θεμελιωδών δικαιωμάτων. Καλούμε την Τουρκία να αντιστρέψει επειγόντως αυτή την αρνητική τάση, προς το δικό της συμφέρον» υπογράμμισε ο κ. Χαν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!