Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
11 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
5 °C 5 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: «Μην πουλάτε μετοχές» το μήνυμα της JP Morgan
[Euro2day]: «Μην πουλάτε μετοχές» το μήνυμα της JP Morgan

[Euro2day]: «Μην πουλάτε μετοχές» το μήνυμα της JP Morgan

Σύμφωνα με αναλυτές της JP Morgan, οι επενδυτές δεν πρέπει να αποχωρήσουν από τις μετοχές παρά το ράλι που προηγήθηκε. «Δεν έχουν φτάσει στο υψηλότερο σημείο τους», σημειώνουν.

Οι επενδυτές που μπαίνουν στον πειρασμό να «κλειδώσουν» τα κέρδη τους και να αποχωρήσουν από τις αγορές μετά από τέτοια καλή χρονιά, θα πρέπει να το ξανασκεφτούν, σύμφωνα με τους υπεύθυνους στρατηγικής μετοχών της JP Morgan.

Η δυναμική της ανάπτυξης ενδέχεται να αρχίσει να υποχωρεί, αλλά η δραστηριότητα εξακολουθεί να παραμένει υψηλότερη από την τάση, γεγονός που σημαίνει ότι τα εταιρικά κέρδη αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω μετά τη φετινή ανάκαμψη, σύμφωνα με τους Mislav Matejka και Emmanuel Cau.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο δείκτης MSCI World έχει ανέβει 20% μέχρι στιγμής στο 2017, αν υπολογιστούν και τα μερίσματα, καθιστώντας τις μετοχές μακράν την καλύτερη κατηγορία περιουσιακών στοιχείων.

Με τους δείκτες αποτίμησης να «τεντώνονται» και την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια το επόμενο έτος, ορισμένοι επενδυτές αγχώνονται, καθώς οι μετοχές τεχνολογίας, τόσο στην Ευρώπη όσο και στις αναδυόμενες αγορές, πρόσφατα βίωσαν ένα πισωγύρισμα.

«Οι πολλαπλασιαστές δεν δείχνουν φθηνοί σε απόλυτους όρους», σημειώνουν οι αναλυτές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!