Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Μικρότερα πλεονάσματα, χαμηλότερες συντάξεις ζητά το ΔΝΤ
[Euro2day]: Μικρότερα πλεονάσματα, χαμηλότερες συντάξεις ζητά το ΔΝΤ

[Euro2day]: Μικρότερα πλεονάσματα, χαμηλότερες συντάξεις ζητά το ΔΝΤ

Ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση για τις αλλαγές στα εργασιακά και την επιτάχυνση ιδιωτικοποιήσεων. Χρειάζονται 15 χρόνια για να επιστρέψει το κατά κεφαλήν ΑΕΠ στα προ κρίσης επίπεδα. Ζητά μείωση στόχου πλεονασμάτων από το 2020. Επιμένει για κόψιμο αφορολόγητου, κατάργηση «13ης σύνταξης» και προσωπικής διαφοράς.

«Μεγάλο λάθος» χαρακτήρισε την καταβολή της λεγόμενης «13ης σύνταξης» από την προηγούμενη κυβέρνηση ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ Πίτερ Ντόλμαν, σημειώνοντας ότι το μέτρο θα πρέπει κατά την εκτίμηση του Ταμείου να ανακληθεί και προσθέτοντας ότι θα μπορούσαν τα χρήματα αυτά να έχουν χρησιμοποιηθεί πολύ καλύτερα για τη στήριξη νέων εργαζομένων και ανέργων. Χαρακτήρισε μάλιστα το συγκεκριμένο μέτρο ως «σπατάλη».

Σε αντιδιαστολή με τις πιο ήπιες διατυπώσεις της έκθεσης αναφορικά με το αφορολόγητο όριο, ο Π. Ντόλμαν δήλωσε «ενθαρρύνουμε την κυβέρνηση να εφαρμόσει χαμηλότερο αφορολόγητο», προκειμένου να δημιουργηθεί δημοσιονομικός χώρος για την απαραίτητη μείωση των φορολογικών βαρών και την εφαρμογή περισσότερο αναπτυξιακών μέτρων.

Υπογράμμισε επίσης εμφατικά την ενθάρρυνση προς την πλευρά της κυβέρνησης και των Ευρωπαίων να υπάρξει συμφωνία για μείωση του στόχου πρωτογενών πλεονασμάτων ήδη από το 2020, ενώ έθεσε στην κορυφή των προτεραιοτήτων τη στήριξη του τραπεζικού τομέα, με τη χρήση όλων των διαθέσιμων εργαλείων πέραν του σχήματος «Ηρακλής», το οποίο κρίνεται από το ΔΝΤ πως κινείται στη σωστή κατεύθυνση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!