Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Μικρή κάμψη στις διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης
[Euro2day]: Μικρή κάμψη στις διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης

[Euro2day]: Μικρή κάμψη στις διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης

Το οκτάμηνο του 2019 καταγράφηκαν 1.587.666 διανυκτερεύσεις, ενώ το αντίστοιχο διάστημα του 2018 οι διανυκτερεύσεις έφτασαν τις 1.596.426. Μικρή άνοδο στις τιμές των δωματίων.

Προβληματισμό προκαλούν στους ξενοδόχους της Θεσσαλονίκης τα συμπεράσματα που προκύπτουν από την ανάλυση των στατιστικών στοιχείων της Ένωσης Ξενοδόχων (ΕΞΘ) για την επισκεψιμότητα Ελλήνων και αλλοδαπών τουριστών το οκτάμηνο του 2019, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ο αριθμός των διανυκτερεύσεων των επισκεπτών, όπως διαμορφώθηκε από τα στοιχεία ξενοδοχείων- μελών της ΕΞΘ, φαίνεται να έχει καταγράψει πτώση κατά 8.760, γεγονός που προκαλεί ανησυχία στους ξενοδόχους για το μέλλον του τουρισμού στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα το οκτάμηνο του 2019 καταγράφηκαν 1.587.666 διανυκτερεύσεις, ενώ το αντίστοιχο διάστημα του 2018 οι διανυκτερεύσεις έφτασαν τις 1.596.426.

Στα αξιοσημείωτα των στοιχείων της ανάλυσης καταγράφεται η κατακόρυφη αύξηση διανυκτερεύσεων πολιτών ασιατικών χωρών και Αφγανών. Συγκεκριμένα από τον Ιανουάριο μέχρι την τελευταία ημέρα του Αυγούστου διαπιστώθηκε τεράστια αύξηση σε διανυκτερεύσεις πολιτών από διάφορες ασιατικές ((Ιράν, Ιράκ, Συρία, Αφγανιστάν κ.ά.) και αφρικανικές χώρες.

Πρόκειται για πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενήθηκαν σε ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης που συμμετείχαν στα προγράμματα Διεθνών Οργανισμών Μετανάστευσης. Ο συνολικός αριθμός τους υπολογίζεται σε 47.087 διανυκτερεύσεις και επηρεάζει την εικόνα των διανυκτερεύσεων στη Θεσσαλονίκη.

Ακόμη ένα στοιχείο είναι η πτώση -4,40% των διανυκτερεύσεων των Ελλήνων επισκεπτών που αποδίδεται σε ένα βαθμό στις εκλογικές αναμετρήσεις για τις Ευρωεκλογές και την Αυτοδιοίκηση του Μαΐου και του Ιουνίου, αν και η πτωτική τάση είχε αρχίσει να διαφαίνεται ήδη από τους πρώτους μήνες του χρόνου και διήρκησε μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!