Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Μίχαλος: Να σταματήσει ο αποκλεισμός μεγάλων εταιριών από τον Αναπτυξιακό
[Euro2day]: Μίχαλος: Να σταματήσει ο αποκλεισμός μεγάλων εταιριών από τον Αναπτυξιακό

[Euro2day]: Μίχαλος: Να σταματήσει ο αποκλεισμός μεγάλων εταιριών από τον Αναπτυξιακό

«Είναι σημαντική η διασφάλιση των ελάχιστων κινήτρων που έχουν απομείνει στα πλαίσια των σφιχτών κανόνων της Ευρωπαϊκής πολιτικής στα πλαίσια της εσωτερικής αγοράς, υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ. Επιστολή σε Δραγασάκη – Λαμπριανίδη.

Επιστολή στον υπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης κ. Ιωάννη Δραγασάκη και στον Γενικό Γραμματέα Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων κ. Θεολόγη Λαμπριανίδη απέστειλε ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, ζητώντας να προβούν στις αναγκαίες παρεμβάσεις προκειμένου να σταματήσει ο αποκλεισμός μεγάλων επιχειρήσεων από τις διατάξεις του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016 – Παράταση Προθεσμίας Υποβολών.

Αναλυτικότερα, στην επιστολή του ο κ. Μίχαλος επισημαίνει:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, Αξιότιμε κύριε Γενικέ,

Σε συνέχεια ενημέρωσης των μελών μας θα θέλαμε να σας εκφράσουμε την ανησυχία μας για τον αποκλεισμό των μεγάλων επιχειρήσεων από τις διατάξεις του Αναπτυξιακού Νόμου.

Πιο συγκεκριμένα ενημερωθήκαμε πως μέλη μας έχουν λάβει αρνητική απάντηση για το ενδεχόμενο υποβολής πρότασης στα πλαίσια του καθεστώτος της Γενικής επιχειρηματικότητας στο οποίο δύναται να υποβληθούν προτάσεις μέχρι τις 29/3 εφόσον μέτοχοι στον φορέα επένδυσης είναι μεγάλες επιχειρήσεις που ασκούν παρεμφερή δραστηριότητα με την δραστηριότητα του επενδυτικού σχεδίου.

Ι. ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ «ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ»:

Στην απόφαση του καθεστώτος «Γενική Επιχειρηματικότητα» Γ’ Κύκλου, και πιο συγκεκριμένα στο Άρθρο 5 ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΥΠΑΓΩΓΗΣ παράγραφος 3 του ΦΕΚ B’ 5838-27/12/2018 ορίζεται ότι:
«Σε περίπτωση επενδυτικών σχεδίων που έχουν ως κύριο τόπο εγκατάστασης περιοχή που πληροί τις προϋποθέσεις του άρθρου 107 παράγραφος 3 στοιχείο γ’ της Συνθήκης (Περιφέρειες Αττικής και Νοτίου Αιγαίου), οι ενισχύσεις σε μεγάλες επιχειρήσεις χορηγούνται μόνο για αρχική επένδυση για νέα οικονομική δραστηριότητα στη συγκεκριμένη περιοχή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!