Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 15 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Μίχαλος: Χώρα ευκαιριών η Νιγηρία για τις ελληνικές επιχειρήσεις
[Euro2day]: Μίχαλος: Χώρα ευκαιριών η Νιγηρία για τις ελληνικές επιχειρήσεις

[Euro2day]: Μίχαλος: Χώρα ευκαιριών η Νιγηρία για τις ελληνικές επιχειρήσεις

Η Νιγηρία αποτελεί τη μεγαλύτερη οικονομία της Αφρικής και η 21η παγκοσμίως, με το ΑΕΠ της να φθάνει τα 460 εκατομμύρια δολάρια.

«Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι να αναδείξουμε τις σημαντικές ευκαιρίες που παρουσιάζει για τις ελληνικές επιχειρήσεις και τους Έλληνες επαγγελματίες, η αγορά της Νιγηρίας. Μιας χώρας, η οποία ενισχύει με ταχείς ρυθμούς τη θέση της στον παγκόσμιο οικονομικό χάρτη», δήλωσε ο Κ. Μίχαλος σε ομιλία με θέμα Ευκαιρίες για επιχερήσεις και επαγγελματίες στη Νιγηρία».

Οπως τόνισε ο κ. Μίχαλος «με 186 εκατομμύρια κατοίκους, είναι σήμερα η πολυπληθέστερη χώρα της Αφρικής και η έβδομη μεγαλύτερη του κόσμου σε πληθυσμό. Είναι επίσης η μεγαλύτερη οικονομία της Αφρικής και η 21η παγκοσμίως, με το ΑΕΠ της να φθάνει τα 460 εκατομμύρια δολάρια.

Είναι μια χώρα με σπουδαίες πλουτοπαραγωγικές πηγές, καθώς αποτελεί τη σημαντικότερη πετρελαιοπαραγωγό χώρα στην Αφρική, αλλά και την έκτη μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο σε εξαγωγές πετρελαίου. Παρά δε το γεγονός ότι η οικονομία της παραδοσιακά βασίζεται στον πρωτογενή τομέα, με σημαντική παραγωγή και εξαγωγές προϊόντων όπως το κακάο και το καουτσούκ, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται σημαντική ανάπτυξη τόσο στον τομέα των υπηρεσιών, όσο και σε αυτόν της μεταποίησης.

Έχοντας, μάλιστα, κάνει σημαντικά βήματα προόδου για τη βελτίωση του επιχειρηματικού της περιβάλλοντος, η Νιγηρία προσελκύει σήμερα σημαντικές επενδύσεις σε κλάδους όπως οι τράπεζες, η αυτοκινητοβιομηχανία κ.ά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!