Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
25 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
17 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Μία ανάσα από το 1 ευρώ το λίτρο το πετρέλαιο θέρμανσης
[Euro2day]: Μία ανάσα από το 1 ευρώ το λίτρο το πετρέλαιο θέρμανσης

[Euro2day]: Μία ανάσα από το 1 ευρώ το λίτρο το πετρέλαιο θέρμανσης

Στα 0,98 ευρώ το λίτρο αναμένεται να διαμορφωθεί η μέση τιμή εκκίνησης του πετρελαίου. Υψηλότερη κατά 28% η τιμή του από τον Απρίλιο. Οι δυσκολίες των νοικοκυριών και η κυριαρχία του φυσικού αερίου.

Ακριβότερο κατά περίπου 6% σε σχέση με πέρυσι αναμένεται να πωληθεί φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης, με τις καταναλώσεις να κυμαίνονται για μία ακόμη χρονιά σε χαμηλά επίπεδα.

Οι πρώτες φθινοπωρινές μέρες με την πτώση της θερμοκρασίας ωθεί χιλιάδες νοικοκυριά στο να επιδιώκουν να διερευνήσουν το κόστος της θέρμανσης τους με πετρέλαιο αλλά τα μαντάτα… δεν είναι ευχάριστα. Οι πρώτες ενδείξεις και οι υπολογισμοί με βάση τα σημερινά δεδομένα δείχνουν την τιμή του πετρελαίου να διαμορφώνεται στα 0,98 ευρώ το λίτρο, δηλαδή μία ανάσα πριν το 1 ευρώ το λίτρο.

Πέρυσι τον Οκτώβριο (15 του μηνός) που ξεκίνησε η διάθεση τους η μέση τιμή είχε μετρηθεί στα 0,927 ευρώ το λίτρο. Πρόκειται για αύξηση της τάξης του 6%. Ωστόσο, στο τέλος της περσινής χειμερινής σεζόν (Απρίλιο), το πετρέλαιο θέρμανσης έκλεισε με μέση τιμή στα 0,764 ευρώ το λίτρο. Δηλαδή όσοι δεν μπόρεσαν να γεμίσουν από πέρυσι τις δεξαμενές τους θα έλθουν αντιμέτωποι με τιμές υψηλότερες κατά 28% συγκριτικά με το τέλος Απριλίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!