Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Μετρό Θεσσαλονίκης: Οι αποζημιώσεις, οι μηνύσεις και το άγνωστο χρονοδιάγραμμα
[Euro2day]: Μετρό Θεσσαλονίκης: Οι αποζημιώσεις, οι μηνύσεις και το άγνωστο χρονοδιάγραμμα

[Euro2day]: Μετρό Θεσσαλονίκης: Οι αποζημιώσεις, οι μηνύσεις και το άγνωστο χρονοδιάγραμμα

Περί τα 60 εκατ. ευρώ ετοιμάζεται να διεκδικήσει η κοινοπραξία κατασκευής του μετρό Θεσσαλονίκης, ενώ παραμένει στον αέρα το χρονοδιάγραμμα του έργου. Συμπληρωματική μηνυτήρια αναφορά για το ρόλο του τεχνικού συμβούλου.

Χάος φαίνεται πως παρέλαβε η νέα διοίκηση της Αττικό Μετρό στην εργολαβία του μετρό Θεσσαλονίκης καθώς η κοινοπραξία κατασκευής ετοιμάζεται, κατά πληροφορίες, να διεκδικήσει, σε πρώτο στάδιο αποζημιώσεις περί τα 60 εκατ. ευρώ, ενώ παραμένει άγνωστη η ημερομηνία ολοκλήρωσης του έργου.

Η κυβέρνηση, δια στόματος του ίδιου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, επιμένει πως το μετρό θα λειτουργήσει τον Απρίλιο του 2023. Αλλα, βέβαια, αναφέρουν οι επιστολές του αναδόχου προς τη διοίκηση της Αττικό Μετρό οι οποίες είναι… ευρείας κυκλοφορίας.

Μάλιστα οι διαρροές των επιστολών προκάλεσαν συμπληρωματική μηνυτήρια αναφορά από τον επικεφαλής της εταιρείας συμβούλων μηχανικών ΟΜΕΚ Κ. Νικητόπουλο. Ο επικεφαλής της ΟΜΕΚ, που είχε διεκδικήσει τη σύμβαση του τεχνικού συμβούλου της Αττικό Μετρό για το μετρό Θεσσαλονίκης, ύψους 18 εκατ. ευρώ (συν ΦΠΑ), αλλά είχε χάσει από μια κοινοπραξία υπό την Salfo, με πρόσφατη πολυσέλιδη μηνυτήρια αναφορά ζητούσε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης . Υποστηρίζει πως η σύμβαση του τεχνικού συμβούλου εκτελείται πλημμελώς, με το δημόσιο να επιβαρύνεται με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Η πλευρά της Salfo έκανε λόγο για συκοφαντίες, αλλά ο κ. Νικητόπουλος επανέρχεται και σε συμπληρωματική μηνυτήρια αναφορά που καταθέτει σήμερα υποστηρίζει πως «ακριβώς λόγω της όλως ανώμαλης και ως εκ τούτου ελλιπέστατης εφαρμογής της Σύμβασης του υπάρχοντος Τεχνικού «Συμβούλου» από την απελθούσα διοίκηση της Αττικό Μετρό και τους επιβλέποντες αυτήν (…)» υφίσταται τεράστια ζημιά η τελευταία και το ελληνικό δημόσιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!