Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Μέτωπο Μέρκελ-Σάντσεθ για την προσφυγική κρίση
[Euro2day]: Μέτωπο Μέρκελ-Σάντσεθ για την προσφυγική κρίση

[Euro2day]: Μέτωπο Μέρκελ-Σάντσεθ για την προσφυγική κρίση

Οι δυο ηγέτες συμφώνησαν συμφώνησαν να «εντείνουν τον διάλογο και τη συνεργασία με τις χώρες προέλευσης και διέλευσης» των μεταναστών και «κυρίως με το Μαρόκο». «Πρωταθλήτρια» σε αφίξεις μεταναστών φέτος η Ισπανία.

Ο νέος πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ και η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ έκαναν επίδειξη της συναίνεσής τους όσον αφορά την αντιμετώπιση της κρίσης των μεταναστών και των προσφύγων το Σάββατο, ενώ δήλωσαν πως θέλουν να προσφερθεί περισσότερη ευρωπαϊκή βοήθεια στο Μαρόκο και σε άλλες χώρες προέλευσης και διέλευσης των μεταναστών.

Η συνάντηση των δύο ηγετών έγινε στην Ανδαλουσία (νότια), ενώ πλέον η Ισπανία έχει μετατραπεί φέτος στην κυριότερη πύλη εισόδου στην Ευρώπη δια θαλάσσης των παράτυπων μεταναστών και των προσφύγων, ξεπερνώντας κατά πολύ σε αριθμό αφίξεων την Ιταλία και την Ελλάδα.

«Δεκατέσσερα χιλιόμετρα χωρίζουν τις ακτές της Ισπανίας –και κατά συνέπεια της Ευρώπης– από εκείνες της Βόρειας Αφρικής, αλλά η απόσταση (…) είναι απείρως μεγαλύτερη σε όρους ανάπτυξης», επισήμανε ο νέος επικεφαλής της ισπανικής κυβέρνησης, ο σοσιαλιστής Πέδρο Σάντσεθ. «Το να μειωθεί το βάθος αυτού του χάσματος της ανισότητας θα όφειλε να είναι ένα από τα κύρια καθήκοντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης», πρόσθεσε.

Ο Σάντσεθ ανέφερε ότι συμφώνησαν με την Μέρκελ να «εντείνουν τον διάλογο και τη συνεργασία με τις χώρες προέλευσης και διέλευσης» των μεταναστών και «κυρίως με το Μαρόκο».

«Συζητάμε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», υπενθύμισε, «την εκταμίευση μιας σειράς οικονομικών πόρων που θα επιτρέψουν στο Μαρόκο (.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!