Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Μεταφορικό Ισοδύναμο: Επιδοτήσεις «θαλάσσης-αέρος» 570 εκατ. ευρώ
[Euro2day]: Μεταφορικό Ισοδύναμο: Επιδοτήσεις «θαλάσσης-αέρος» 570 εκατ. ευρώ

[Euro2day]: Μεταφορικό Ισοδύναμο: Επιδοτήσεις «θαλάσσης-αέρος» 570 εκατ. ευρώ

Σημαντική ελάφρυνση στο κόστος μεταφοράς με πλοία και αεροπλάνα για μόνιμους κατοίκους και επιχειρήσεις των νησιών. «Κλειδωμένη» μέχρι το 2021 η χρηματοδότηση του μέτρου από εθνικούς πόρους. Οι δικαιούχοι και πόσα χρήματα παίρνουν πίσω επιβάτες και επιχειρήσεις. Πως έπεσαν οι τιμές στα πρατήρια καυσίμων μικρών νησιών που είχαν πάρει φωτιά.

Τα μέχρι στιγμής ορατά αποτελέσματα και τα επόμενα βήματα εφαρμογής του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου μέσω του οποίου επιδοτείται το αυξημένο κόστος μεταφοράς των μόνιμων κατοίκων, εμπορευμάτων και καυσίμων στα νησιά παρουσίασε χθες ο αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός.

Ο Ν. Σαντορινιός ανακοίνωσε τρεις κινήσεις της κυβέρνησης για την επέκταση εφαρμογής του μέτρου. Πιο συγκεκριμένα:

  • Από 1/7/2019 η επιδότηση του κόστους μεταφοράς επεκτείνεται και στα προϊόντα που μεταφέρονται από και προς την Κρήτη. Σχετική μελέτη έχει εκπονηθεί από το πανεπιστήμιο Πειραιά σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και από την 1η Ιουλίου θα είναι επιλέξιμα για επιδότηση τα κόστη μεταφοράς μιας σειράς προϊόντων και επιχειρήσεων του μεγαλύτερου νησιού της χώρας.
  • Από 1/1/2020 επεκτείνεται σε όλα τα νησιά η επιδότηση του κόστους μεταφοράς καυσίμων η πιλοτική εφαρμογή της οποίας σε 34 νησιά λήγει στις 31/12/2019.
  • Από χθες (20/5/2019) επεκτάθηκε η επιδότηση των εισιτηρίων επιβατών και στα αεροπλάνα (βλέπε προηγούμενο δημοσίευμα του Euro2day.gr).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!