Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Μέρκελ: Η προστασία των συνόρων ενώνει την Ευρώπη
[Euro2day]: Μέρκελ: Η προστασία των συνόρων ενώνει την Ευρώπη

[Euro2day]: Μέρκελ: Η προστασία των συνόρων ενώνει την Ευρώπη

Η Ευρώπη πρέπει πρώτα να συζητήσει με τις χώρες της Βόρειας Αφρικής προτού αποφασίσει να στήσει κέντρα φιλοξενίας στα εδάφη τους, τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες δεν μπορούν να επιλέγουν τη χώρα από την οποία θα ζητήσουν άσυλο, τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως οι χώρες που δέχονται πολλούς μετανάστες χρειάζονται στήριξη.

«Η προστασία των εξωτερικών μας συνόρων είναι κάτι που ενώνει την Ευρώπη. Θα συζητήσουμε για θέματα της Frontex, της προστασίας των συνόρων, της δευτερογενούς μετανάστευσης» επισήμανε η κα. Μέρκελ.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η κα. Μέρκελ υποστήριξε ακόμα πως η Ευρώπη πρέπει πρώτα να συζητήσει με τις χώρες της Βόρειας Αφρικής προτού αποφασίσει να στήσει κέντρα φιλοξενίας στα εδάφη τους.

«Μπορούμε να μιλήσουμε για την αποστολή πλοίων με μετανάστες σε άλλες χώρες, για παράδειγμα στη Βόρεια Αφρική. Αλά πρέπει να μιλήσουμε με τις χώρες αυτές» σημείωσε η κα. Μέρκελ. «Η συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας είχε τη συγκατάθεση και των δύο μερών. Οπότε πρέπει να μιλήσουμε πρώτα για τις ανάγκες για αυτών των κρατών» τόνισε σε δηλώσεις που έκανε πριν την έναρξη της Ευρωπαϊκής Συνόδου.

Η Γερμανίδα καγκελάριος επισήμανε ότι η Ευρώπη πρέπει να προχωρήσει στο ζήτημα αυτό σε συνεργασία με τον ΟΗΕ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!