Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: H Μέρκελ δεν απαντά για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα
[Euro2day]: H Μέρκελ δεν απαντά για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα

[Euro2day]: H Μέρκελ δεν απαντά για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα

Ο Τύπος για την απάντηση Μέρκελ στη Βουλή σχετικά με τα ασυνόδευτα στους ελληνικούς καταυλισμούς, την εύθραυστη προσφυγική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και τις προβλέψεις της Αθήνας για άφιξη 100.000 μεταναστών το 2020.

«Με ψυχραιμία και χωρίς ιδιαίτερο πάθος η καγκελάριος απάντησε χθες στη γερμανική βουλή σε ερωτήσεις βουλευτών χωρίς να προκύψουν εκπλήξεις, γράφει η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle . Ένα από τα ερωτήματα αφορούσε το δράμα των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων στους υπερπλήρεις καταυλισμούς στην Ελλάδα. Σε επίμονες ερωτήσεις της βουλευτή των Πρασίνων Λουίζε Άμτσμπεργκ αν θα μπορούσε να φανταστεί τη μεταφορά 5.000 ασυνόδευτων ανηλίκων στη Γερμανία η καγκελάριος αναφέρεται κατ΄ αρχήν στη στενή ανταλλαγή απόψεων με την ελληνική κυβέρνηση. Εν τέλει όμως απαντά απευθείας στο ερώτημα λέγοντας ότι βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις και σκέψεις. Δεν πρόκειται φυσικά για υπόσχεση, αλλά απλά για ένδειξη. Και σίγουρα δεν πρόκειται για ένα σαφές όχι».

Στην απάντηση της καγκελαρίου στην ερώτηση σχετικά με τους 5.000 ανήλικους αναφέρεται στην ιστοσελίδα του και το δεύτερο πρόγραμμα της γερμανικής τηλεόρασης ZDF.de: «Η Άγκελα Μέρκελ υπογράμμισε ότι πρόκειται για ευρωπαϊκό και όχι γερμανικό πρόβλημα. Για να προσθέσει ότι απηύθυνε έκκληση στους ευρωπαίους εταίρους να δεχθούν στο έδαφός τους πρόσφυγες και μετανάστες. Και τα παιδιά; επιμένει η βουλευτής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!