Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Λε Μερ: Απειλή για την εθνική κυριαρχία το Libra
[Euro2day]: Λε Μερ: Απειλή για την εθνική κυριαρχία το Libra

[Euro2day]: Λε Μερ: Απειλή για την εθνική κυριαρχία το Libra

Το Facebook έχει δείξει οικονομικές και πολιτικές φιλοδοξίες με το σχέδιό του για ένα ψηφιακό νόμισμα, υποστηρίζει ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Γαλλίας.

Όταν οι 11 χώρες της Ευρώπης εντάχθηκαν στην ευρωζώνη το 1999, δεν είπαν απλώς «ναι» σε ένα νέο νόμισμα ως μέσο ανταλλαγής, αλλά αποφάσισαν συνειδητά να μεταφέρουν μέρος της κυριαρχίας τους στην Ευρώπη. Με το σχέδιό της για το παγκόσμιο ψηφιακό νόμισμα Libra, η Facebook έχει δείξει τόσο οικονομικές όσο και πολιτικές φιλοδοξίες, με μια ιδιωτική εταιρεία να ελέγχει ένα κοινό αγαθό και να αναλαμβάνει εργασίες που κανονικά εκτελούν τα κράτη, γράφει σε άρθρο του στους Financial Times ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρουνο Λε Μερ.

Ο κ. Λε Μερ υποστηρίζει πως αυτό είναι «απαράδεκτο» για οικονομικούς και πολιτικούς λόγους, εκφράζοντας ανησυχία καθώς τα 2,4 δισ. χρήστες του Facebook θα έδιναν αυτόματα στο Libra μια παγκόσμια έκταση, το οποίο επιπλέον θα συνδέεται με ένα καλάθι νομισμάτων και θα τελεί υπό τη διαχείριση ιδιωτικών εταιρειών.

Κατά τον κ. Λε Μερ, πέραν των κινδύνων για ξέπλυμα χρήματος και χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, οι παγκόσμιες φιλοδοξίες του Libra θα μπορούσαν να προκαλέσουν αντιμονοπωλιακούς κινδύνους και να υπονομεύσουν τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, σε μια περίοδο που το νομικό πλαίσιο ούτε μπορεί να διαχειριστεί τους κινδύνους αυτούς, αλλά ούτε και να προστατεύσει τους καταναλωτές που χρησιμοποιούν το νόμισμα αυτό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!