Κυριακή, 21 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Μέι προς ΕΕ: Ζητάω καθυστέρηση του Brexit μέχρι τις 30 Ιουνίου
[Euro2day]: Μέι προς ΕΕ: Ζητάω καθυστέρηση του Brexit μέχρι τις 30 Ιουνίου

[Euro2day]: Μέι προς ΕΕ: Ζητάω καθυστέρηση του Brexit μέχρι τις 30 Ιουνίου

Σε επιστολή της προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Nτόναλντ Τουσκ, τονίζει επίσης ότι πολιτική του Ηνωμένου Βασιλείου παραμένει η αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ενωση με συντεταγμένο τρόπο. Εξοδο μέχρι τις 23 Μαΐου ή στο τέλος του 2019, βλέπει η Κομισιόν.

Καθυστέρηση του Brexit μέχρι τις 30 Ιουνίου ζητά η Βρετανίδα πρωθυπουργός ΤερέζαΜέι, στην επιστολή της προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ΝτόναλντΤουσκ, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ενημερώνει επίσης ότι η πολιτική του Ηνωμένου Βασιλείου παραμένει η αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ενωση με συντεταγμένο τρόπο.

Πρόθεσή της είναι να επαναφέρει τη συμφωνία αποχώρησης που έκλεισε με την ΕΕ στο βρετανικό κοινοβούλιο, όπως σημειώνει.

Στην επιστολή αναφέρει επίσης ότι έχει σκοπό να φέρει περαιτέρω προτάσεις όσον αφορά το backstop (το δίχτυ ασφαλείας για τα ιρλανδικά σύνορα), έτσι ώστε να προστατεύσει την εγχώρια αγορά.

Κομισιόν: Brexit μέχρι 23 Μαΐου ή στο τέλος του 2019

H δυνητική καθυστέρηση του Brexit μέχρι τις 30 Ιουνίου θα ήταν νομικά και πολιτικάδύσκολη, σημειώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, απαντώντας στο αίτημα της Βρετανίδας πρωθυπουργού για τρίμηνη παράταση της διορίας εξόδου, σύμφωνα με έγγραφο της Κομισιόν που έχει το Reuters.

Όπως σημειώνει, οι βασικές επιλογές για τους ηγέτες της ΕΕ είναι η καθυστέρηση της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου μέχρι τις 23 Μαΐου ή αλλιώς τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2019.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!