Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Οι μεγάλες τράπεζες ετοιμάζονται για το Brexit
[Euro2day]: Οι μεγάλες τράπεζες ετοιμάζονται για το Brexit

[Euro2day]: Οι μεγάλες τράπεζες ετοιμάζονται για το Brexit

Φρανκφούρτη και Δουβλίνο οι μεγάλοι νικητές. Εκτιμήσεις του think tank Bruegel κάνουν λόγο για μεταφορά 10.000 θέσεων στην τραπεζική και 20.000 ρόλων σε χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, καθώς 1,8 τρισ. ευρώ φεύγουν από το Λονδίνο.

Οι μεγάλες επενδυτικές τράπεζες πρόκειται να ξεκινήσουν τη διαδικασία μεταφοράς κάποιων από τις δραστηριότητές τους με έδρα στο Λονδίνο, προς νέα κέντρα στην ΕΕ μέσα σε μερικές εβδομάδες, καθώς η Τερέζα Μέι όρισε ημερομηνία για την πυροδότηση του επίσημου μηχανισμού που θα οδηγήσει στο διαζύγιο Βρετανίας-ΕΕ.

Η Φρανκφούρτη και το Δουβλίνο δείχνουν οι μεγάλοι νικητές.

Η Bank of America, η Standard Chartered και η Barclays εξετάζουν τη μεταφορά τους στην ιρλανδική πρωτεύουσα ως ευρωπαϊκή τους έδρα προκειμένου να διατηρήσουν την πρόσβαση στην κοινή αγορά, σύμφωνα με ανώνυμες πηγές του Bloomberg που γνωρίζουν την υπόθεση.

Η Goldman Sachs και η Citigroup είναι μεταξύ των τραπεζών που προσανατολίζονται στη Φρανκφούρτη, ανέφεραν οι πηγές.

Με τις τράπεζες να είναι όλο και πιο σίγουρες για ένα hard Brexit, τα στελέχη τους θέλουν να έχουν νέα γραφεία ή επέκταση των παλιών, μέσα στο ευρωπαϊκό μπλοκ, πριν την αποχώρηση της Βρετανίας το 2019. Η Φρανκφούρτη είναι φυσική επιλογή, δεδομένου του «χρηματοοικονομικού οικοσυστήματος» που ήδη υπάρχει εκεί και περιλαμβάνει την Deutsche Bank, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την BaFin.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!