Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
19 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
20 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Μεγάλες προσδοκίες στο προσχέδιο προϋπολογισμού
[Euro2day]: Μεγάλες προσδοκίες στο προσχέδιο προϋπολογισμού

[Euro2day]: Μεγάλες προσδοκίες στο προσχέδιο προϋπολογισμού

Σούπερ πλεόνασμα και κοινωνικό μέρισμα για το 2017 βλέπει η κυβέρνηση. Επιμένει ότι δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα για την επόμενη χρονιά που καλείται να πετύχει πλεόνασμα 3,5%. Το στοίχημα της ανάπτυξης και ο πονοκέφαλος των ληξιπρόθεσμων.

Δεδομένη θεωρείται από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης η υπέρβαση του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 1,75% του ΑΕΠ φέτος, με το προσχέδιο του προϋπολογισμού το οποίο κατατίθεται σήμερα στη Βουλή να βάζει τον πήχη στο 2,2% του ΑΕΠ ανοίγοντας το δρόμο για διανομή κοινωνικού μερίσματος.

Η γενική εκτίμηση του οικονομικού επιτελείου είναι πως για φέτος δεν απειλείται ούτε ο αναθεωρημένος στόχος για ανάπτυξη 1,8% (από 2,7% που προέβλεπε αρχικά ο προϋπολογισμός), υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι δεν θα ανακύψουν απρόβλεπτες δυσκολίες στην ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης έως το τέλος του έτους.

Για τους δύσκολους στόχους του 2018, όταν ο πήχης του πλεονάσματος μπαίνει στο 3,5% του ΑΕΠ και ο πήχης της ανάπτυξης στο 2,4% , στο οικονομικό επιτελείο επίσης επικρατεί αισιοδοξία. Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος με συνέντευξή του (στη Νέα Σελίδα) εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν θα υπάρξει ανάγκη νέων μέτρων το 2018.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!