Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Με… ντέρμπι ξεκίνησε η μάχη με τα κόκκινα δάνεια
[Euro2day]: Με… ντέρμπι ξεκίνησε η μάχη με τα κόκκινα δάνεια

[Euro2day]: Με… ντέρμπι ξεκίνησε η μάχη με τα κόκκινα δάνεια

Καλύτερα από τον στόχο πήγαν οι τράπεζες το προηγούμενο τρίμηνο στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs), αλλά ελαφρά χειρότερα σε ό,τι αφορά τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (NPLs). Στα 106 δισ. ευρώ ήταν τα ανοίγματα τον Ιούνιο. Η έκθεση της ΤτΕ.

Δημοσιεύτηκε η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για τα κόκκινα δάνεια και όπως αναφέρεται, οι ελληνικοί όμιλοι ξεκίνησαν με το δεξί τον δύσκολο δρόμο της επίτευξης των στόχων. 

Συνολικά όπως αναφέρεται, οι τράπεζες έχουν επιτύχει τους στόχους που είχαν θέσει για την 30.09.2016, καθώς η απόκλιση από τον στόχο των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs-ΜΕΑ) είναι πολύ μικρή και μάλιστα θετική, διαμορφώνοντας τα ΜΕΑ σε 106,0 δισ., μειωμένα κατά 1% επιπλέον σε σχέση με το ποσό-στόχο των 106,9 δισ. 

Ο δείκτης ΜΕΑ (αποκλειστικά για εντός ισολογισμού στοιχεία) διαμορφώνεται σε 51% την 30.09.2016, επιτυγχάνοντας ακριβώς τον στόχο που είχε τεθεί για την ίδια περίοδο.

Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (NPLs-ΜΕΔ) κατέληξαν στα 79,3 δισ., αυξημένα κατά 1,5% σε σχέση με το ποσό-στόχο των 78,1 δισ. Αντίστοιχα, ο δείκτης ΜΕΔ (αποκλειστικά για εντός ισολογισμού στοιχεία) παρέμεινε σταθερός στο 38% την 30.09.2016, υπολειπόμενος κατά 1% από τον στόχο του 37%, που είχε τεθεί για την ίδια περίοδο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!