Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: McKinsey: Oι μετανάστες προσθέτουν $3 τρισ. στο παγκόσμιο ΑΕΠ
[Euro2day]: McKinsey: Oι μετανάστες προσθέτουν $3 τρισ. στο παγκόσμιο ΑΕΠ

[Euro2day]: McKinsey: Oι μετανάστες προσθέτουν $3 τρισ. στο παγκόσμιο ΑΕΠ

Οι μετανάστες αντιστοιχούν σε περίπου 3,4% του παγκόσμιου πληθυσμού αλλά παράγουν το 9,4% του παγκόσμιου ΑΕΠ, σύμφωνα με έκθεση της McKinsey.

Η μετανάστευση τονώνει την παγκόσμια οικονομία κατά 3 τρισ. δολάρια ή περίπου 4% του παγκόσμιου ΑΕΠ, σύμφωνα με έρευνα της McKinsey.

«Πολλοί από τους κορυφαίους παγκόσμιους προορισμούς είναι κοινωνίες που γερνάνε και μπορούν να επωφεληθούν από την αύξηση του εργατικού δυναμικού» δηλώνει ο Anu Madgavkar, ένας από τους συντάκτες της έκθεσης.

«Ωστόσο, οι πολιτικές αποφάσεις για την μετανάστευση σε πολλές χώρες τείνουν να εστιάζουν στον καθορισμό του αριθμού και του μείγματος των ανθρώπων που θα γίνουν δεκτοί, αντί να βρουν το σωστό μοντέλο ενσωμάτωσης» σημειώνει.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η έκθεση της McKinsey υπολογίζει ότι οι μετανάστες αντιστοιχούν σε περίπου 3,4% του παγκόσμιου πληθυσμού αλλά παράγουν το 9,4% του παγκόσμιου ΑΕΠ, κοντά στα 6,7 τρισ. δολάρια.

Το συνολικό παγκόσμιο ΑΕΠ είναι κατά 3 τρισ. δολάρια μεγαλύτερο από αυτό που θα ήταν αν οι μετανάστες βρίσκονταν στις χώρες που γεννήθηκαν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!