Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 8 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Μάιο «κληρώνει» για χρέος και έξοδο από το Μνημόνιο
[Euro2day]: Μάιο «κληρώνει» για χρέος και έξοδο από το Μνημόνιο

[Euro2day]: Μάιο «κληρώνει» για χρέος και έξοδο από το Μνημόνιο

«Υβριδικό πρόγραμμα» εξόδου αποκαλύπτουν έγγραφα των δανειστών που έχει στη κατοχή του το Euro2day.gr. Γιατί θα αργήσουν οι αποφάσεις για την μετα-μνημόνιο εποχή. Ποια τα τέσσερα αγκάθια και γιατί κρατάει σιγή ιχθύος το ΔΝΤ.

Ουάσινγκτον ανταπόκριση,
Σε «προσωρινό πάγο» βρίσκονται οι συζητήσεις και οι διαδικασίες για την μετά-μνημόνιο εποχή, καθώς και για την διευθέτηση του χρέους.

Παρά τα όσα διαρρέονται στα δημοσιογραφικά γραφεία, έγγραφα «φωτιά» των δανειστών που έχει στην κατοχή του το Euro2day.gr φανερώνουν ότι οι αποφάσεις για το τι θα γίνει μετά το τέλος του προγράμματος δεν πρόκειται να παρθούν πριν την τελευταία στιγμή -Μάιο-Ιούλιο- και ότι οι σοβαρές συζητήσεις για το τι θα γίνει με το ελληνικό χρέος θα ξεκινήσουν ουσιαστικά από τον Απρίλιο στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ και βεβαίως στον κλειστό κύκλο του Washington Group.

Σύμφωνα με τα έγγραφα, οι αποφάσεις θα παρθούν σε πολιτικό επίπεδο υπουργών οικονομικών «θα πάρει, όμως, κάποιο χρόνο ώστε να συγκλίνουν όλες οι απόψεις».

«Τέσσερις παράμετροι θα παίξουν σημαντικό ρόλο στη λήψη αποφάσεων», αναφέρουν τα έγγραφα:

1. «Πρώτα, η ερώτηση που πρέπει να απαντηθεί είναι τι πιθανά θα αποδεχθούν τα κράτη μέλη, δεδομένου ότι δεν επιθυμούν τέταρτο πρόγραμμα, όμως η «καθαρή έξοδος» όπως έγινε στη Ιρλανδία και στην Πορτογαλία δεν θα είναι επιλογή για την Ελλάδα».

Σε αυτό το σημείο το έγγραφο υπογραμμίζει ότι «προτιμούμε να αναφερόμαστε σε ‘επιτυχημένη ολοκλήρωση’ του προγράμματος και δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε την έκφραση ‘έξοδος’ η οποία μπορεί να δώσει την εντύπωση (και στις αγορές) ότι το πρόγραμμα διακόπτεται πριν την ολοκλήρωση του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!