Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Και η Μαδρίτη «κυνηγά» βρετανικές εταιρίες μετά το Brexit
[Euro2day]: Και η Μαδρίτη «κυνηγά» βρετανικές εταιρίες μετά το Brexit

[Euro2day]: Και η Μαδρίτη «κυνηγά» βρετανικές εταιρίες μετά το Brexit

Τα επιχειρηματικά στελέχη της ισπανικής πρωτεύουσας εκμεταλλεύονται τους δεσμούς της χώρας με τη Λατινική Αμερική, αλλά και την ποιότητα ζωής. Παράλληλα, η Μαδρίτη στεγάζει τρία από τα 20 κορυφαία επιχειρηματικά πανεπιστήμια της Ευρώπης.

Η Μαδρίτη προσπαθεί να προσελκύσει βρετανικές εταιρίες καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο ετοιμάζει την έξοδό του από το ευρωπαϊκό μπλοκ, υπογραμμίζοντας τους δεσμούς της Ισπανίας με τη Λατινική Αμερική αλλά και τα φθηνότερα ακίνητα και το μικρότερο κόστος ζωής με σύγκριση με αντιπάλους όπως το Παρίσι.

Μεγάλοι επενδυτές στη Λατινική Αμερική, περιλαμβανομένων των Telefonica, Repsol και Banco Santander, έχουν την έδρα τους στη Μαδρίτη. Αυτό βοηθά τις εταιρίες να αναπτύσσονται σε αυτές τις αγορές, τόνισε σε συνέντευξή του ο Daniel Lacalle, επιχειρηματικό στέλεχος που ηγείται των προσπαθειών της ισπανικής πρωτεύουσας στο μάρκετινγκ.

Οι επαγγελματικοί χώροι στη Μαδρίτη τιμολογούνται λιγότερο από το μισό σε σχέση με το Παρίσι και κατά ένα τρίτο χαμηλότερα σε σύγκριση με τη Φρανκφούρτη, ανέφερε ο Lacalle, επικαλούμενος στοιχεία της συμβουλευτικής εταιρίας CBRE που ειδικεύεται στα ακίνητα.

«Δεν υπάρχουν πολλές πόλεις με τόσο καλό συνδυασμό κοστών και ποιότητας ζωής», πρόσθεσε σύμφωνα με το Bloomberg, σημειώνοντας ότι «είμαστε ένα επενδυτικό κέντρο που προσελκύει κεφάλαιο τόσο από την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και από τη Λατινική Αμερική».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!