Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: «Μάχη» τραπεζών για τα μεγάλα δάνεια
[Euro2day]: «Μάχη» τραπεζών για τα μεγάλα δάνεια

[Euro2day]: «Μάχη» τραπεζών για τα μεγάλα δάνεια

Οξύνεται ο ανταγωνισμός για τη χρηματοδότηση €400 εκατ. του project ηλεκτρικής σύνδεσης Αττικής-Κρήτης. Μπαίνουν Εθνική και Alpha στη δανειοδότηση του Ελληνικού. Οι προσδοκίες από την είσοδο δύο κινεζικών τραπεζών.

Θέση μάχης για τη χρηματοδότηση μεγάλων επενδυτικών projects παίρνουν οι τέσσερις ελληνικές τράπεζες, Εθνική, Πειραιώς, Eurobank και Αlpha Βank, ενώ αργά αλλά σταθερά προσπαθούν να ανοίξουν τον βηματισμό τους στη χορήγηση νέων στεγαστικών δανείων αλλά και επισκευαστικών, γεγονός που ενθαρρύνεται έτι περαιτέρω με τα κίνητρα που φέρνει το νέο φορολογικό για την ανακαίνιση και αναβάθμιση ακινήτων. Το βάρος, όμως, στις νέες χρηματοδοτήσεις πέφτει στα σημαντικά, ως προς το ύψος της επένδυσης, επενδυτικά έργα.

Ασφαλείς πληροφορίες του Euro2day.gr αναφέρουν ότι αυτή την περίοδο η «μητέρα» των μαχών αφορά τη δανειοδότηση ύψους 400 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση του έργου ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης με την Αττική. Έχουν ήδη κατατεθεί οι προσφορές από τα δύο επενδυτικά σχήματα -ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ/Siemens και Mytilineos/General Electric- και σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις σχετικά με την επιλογή του προτιμητέου επενδυτή.

Τραπεζικές πηγές τονίζουν στο Euro2day.gr ότι για τη δανειοδότηση του συγκεκριμένου έργου έχουν γίνει επαφές και με τους δύο επενδυτές από όλες τις ελληνικές τράπεζες, με στόχο να πάρουν τη δουλειά.

Στο μεταξύ, στη δανειοδότηση του project της ανάπλασης του Ελληνικού με δάνεια ύψους 2 δισ. ευρώ, εκτός από τη Eurobank και την Πειραιώς αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, να μπουν και οι άλλες δύο τράπεζες, Εθνική και Αlpha Βank.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!