Κυριακή, 21 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Λόης Λαμπριανίδης: Δεν αποκλείονται επιχειρήσεις από τον Αναπτυξιακό
[Euro2day]: Λόης Λαμπριανίδης: Δεν αποκλείονται επιχειρήσεις από τον Αναπτυξιακό

[Euro2day]: Λόης Λαμπριανίδης: Δεν αποκλείονται επιχειρήσεις από τον Αναπτυξιακό

Ουδέποτε δόθηκε αρνητική απάντηση για το ενδεχόμενο υποβολής πρότασης στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Νόμου επειδή μέτοχοι στον φορέα επένδυσης, δηλώνει ο γενικός γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων.

Κανένας αποκλεισμός δεν υφίσταται για τις μεγάλες επιχειρήσεις αναφορικά με την ενίσχυση των επενδυτικών τους σχεδίων από το καθεστώς της Γενικής Επιχειρηματικότητας του αναπτυξιακού νόμου 4399/16, τονίζει ο γενικός γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων, Λόης Λαμπριανίδης, διευκρινίζοντας ότι υφίστανται μόνον συγκεκριμένοι περιορισμοί που επιβάλλονται στις κρατικές ενισχύσεις στο πλαίσιο της συνθήκης λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Λαμπριανίδης, απαντώντας σε σχετική ανοιχτή επιστολή του προέδρου του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνου Μίχαλου, με τίτλο: «Να σταματήσει ο αποκλεισμός μεγάλων εταιριών από τον Αναπτυξιακό», ο κ. Λαμπριανιδης σημειώνει ότι «αυτό που προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις, και σε συμμόρφωση με τους Ευρωπαϊκούς κανονισμούς και ειδικότερα τον Κανονισμό 651/2014 της Επιτροπής της 17 Ιουνίου 2014, είναι ότι σε περίπτωση επενδυτικών σχεδίων που έχουν ως κύριο τόπο εγκατάστασης συγκεκριμένες περιοχές (για την Ελλάδα τις Περιφέρειες Αττικής και Νοτίου Αιγαίου), οι ενισχύσεις σε μεγάλες επιχειρήσεις χορηγούνται μόνο σε αρχική επένδυση για νέα οικονομική δραστηριότητα στη συγκεκριμένη περιοχή. Δηλαδή, οι μεγάλες επιχειρήσεις –δηλαδή κατά τον σχετικό ορισμό αυτές που απασχολούν πάνω από 250 εργαζόμενους – οι οποίες δραστηριοποιούνται στις Περιφέρειες Αττικής και Νοτίου Αιγαίου δεν έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν επένδυση στον ίδιο ακριβώς κλάδο στην ίδια Περιφέρεια, μπορούν όμως να επενδύσουν στις δύο αυτές περιφέρειες σε άλλο κλάδο και στις υπόλοιπες περιφέρειες σε όλους τους κλάδους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!