Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Λίβανος: Ο πρώην υπουργός Παιδείας έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης
[Euro2day]: Λίβανος: Ο πρώην υπουργός Παιδείας έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης

[Euro2day]: Λίβανος: Ο πρώην υπουργός Παιδείας έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης

Ο πρόεδρος της χώρας είναι υποχρεωμένος να δώσει την εντολή στον υποψήφιο που θα κερδίσει τις περισσότερες ψήφους μεταξύ των 128 βουλευτών του κοινοβουλίου.

Ο πρόεδρος του Λιβάνου Μισέλ Αούν έδωσε σήμερα εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Χασάν Ντίαμπ, τον πρώην υπουργό Παιδείας ο οποίος στηρίζεται από τη Χεζμπολάχ και τους συμμάχους της.

Ο Ντίαμπ ορίστηκε εντολοδόχος πρωθυπουργός μετά τις διαβουλεύσεις μεταξύ των κομμάτων που εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο, νωρίτερα σήμερα. Με βάση το πολιτικό σύστημα διαμοιρασμού της εξουσίας στον Λίβανο, ο πρωθυπουργός πρέπει να προέρχεται από την κοινότητα των σουνιτών μουσουλμάνων. Ο πρόεδρος της χώρας είναι υποχρεωμένος να δώσει την εντολή στον υποψήφιο που θα κερδίσει τις περισσότερες ψήφους μεταξύ των 128 βουλευτών του κοινοβουλίου.

Στις πρώτες δηλώσεις του, ο Ντίαμπ είπε ότι θα εργαστεί για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης το συντομότερο δυνατόν. «Όλες οι προσπάθειές μας πρέπει να επικεντρωθούν στο να σταματήσουμε την κατάρρευση», τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι σήμερα κατεπείγουσα προτεραιότητα είναι να εξασφαλιστεί η πολιτική σταθερότητα και η ασφάλεια της χώρας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!