Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Λίβανος: Οι ΗΠΑ ζητούν να σχηματιστεί αποτελεσματική κυβέρνηση
[Euro2day]: Λίβανος: Οι ΗΠΑ ζητούν να σχηματιστεί αποτελεσματική κυβέρνηση

[Euro2day]: Λίβανος: Οι ΗΠΑ ζητούν να σχηματιστεί αποτελεσματική κυβέρνηση

Ο πρωθυπουργός Σάαντ Χαρίρι παραιτήθηκε, εν μέσω των μαζικών κινητοποιήσεων εναντίον των ελίτ που παρέλυσαν κάθε δραστηριότητα για 13 ημέρες.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο (φωτό) προέτρεψε χθες Τρίτη την πολιτική ηγεσία του Λιβάνου να αναλάβει πρωτοβουλία για να σχηματιστεί «επειγόντως» μια νέα, «αποτελεσματική» κυβέρνηση, η οποία θα ικανοποιήσει τα αιτήματα των πολιτών της χώρας της Μέσης Ανατολής, μερικές ώρες μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού Σάαντ Χαρίρι και της κυβέρνησής του, εν μέσω των μαζικών κινητοποιήσεων εναντίον των ελίτ που παρέλυσαν κάθε δραστηριότητα για 13 ημέρες.

Η Ουάσινγκτον «καλεί τους λιβανέζους πολιτικούς ηγέτες να διευκολύνουν, επειγόντως, τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης», αναφέρει ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του, προσθέτοντας ότι οι «οι ειρηνικές διαδηλώσεις και οι εκδηλώσεις εθνικής ενότητας τις τελευταίες 13 ημέρες έστειλαν ένα σαφές μήνυμα», που είναι ότι «ο λαός του Λιβάνου θέλει μια αποτελεσματική κυβέρνηση, οικονομικές μεταρρυθμίσεις και το τέλος της ενδημικής διαφθοράς». Ακόμη, ο αμερικανός ΥΠΕΞ τονίζει πως «πρέπει να σταματήσει κάθε βίαιη ή προκλητική ενέργεια».

Ανακοινώνοντας την παραίτησή του χθες Τρίτη ο Σάαντ Χαρίρι, γιος του δολοφονημένου πρώην πρωθυπουργού Ράφικ Χαρίρι, εξήγησε ότι με αυτόν τον τρόπο ανταποκρίθηκε «στη βούληση πολλών Λιβανέζων που κατέβηκαν στον δρόμο για να απαιτήσουν αλλαγή».

Η παραίτηση της κυβέρνησης, όπως σημειώνει το ΑΠΕ, σήμανε την έναρξη νέας περιόδου πολιτικής αβεβαιότητας στον Λίβανο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!