Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ο Λίβανος εξετάζει τη λύση του ΔΝΤ
[Euro2day]: Ο Λίβανος εξετάζει τη λύση του ΔΝΤ

[Euro2day]: Ο Λίβανος εξετάζει τη λύση του ΔΝΤ

Ο νέος υπουργός Οικονομικών του Λιβάνου παραδέχτηκε την Τρίτη ότι η χώρα χρειάζεται εξωτερική βοήθεια για να βγει από την κρίση.

Η ένταξη σε ένα πρόγραμμα διάσωσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα μπορούσε να αποτελέσει μια εναλλακτική για τον Λίβανο, εφόσον οι όροι είναι ανεκτοί και δεν οδηγούν σε κοινωνική αναταραχή, υποστήριξε την Τετάρτη σημαίνον πολιτικός της χώρας.

Μετά από μήνες διαπραγματεύσεων ο Λίβανος σχημάτισε την Τρίτη νέα κυβέρνηση με τη στήριξη της Χεζμπολάχ και άλλων πολιτικών ομάδων. Το κατά πόσον ο Λίβανος πρέπει να λάβει δάνειο διάσωσης από το ΔΝΤ είναι από τα πιο επιτακτικά ερωτήματα που καλείται να απαντήσει η νέα κυβέρνηση.

«Η βασική προτεραιότητα είναι να ετοιμάσουμε ένα πρόγραμμα διάσωσης για τη χρηματοδότηση των αναγκών του Λιβάνου και μια από τις επιλογές είναι ένα πρόγραμμα του ΔΝΤ» ανέφερε πολιτικός του Ελεύθερου Πατριωτικού Κινήματος στο Reuters.

«Αλλά πρώτα πρέπει να καταλάβουμε ποιες είναι οι προϋποθέσεις και να δούμε αν είναι ανεκτές ή αποδεκτές από εμάς ως Λιβανέζους, γιατί δεν θέλουμε να έχουμε και κοινωνικό πρόβλημα εκτός από το οικονομικό» πρόσθεσε.

«Πρέπει αν είμαστε προσεκτικοί να μην προκαλέσουμε κοινωνική αναταραχή» σημείωσε ο ίδιος.

Ο νέος υπουργός Οικονομικών, Γκάζι Ουάζνι, ανέφερε την Τρίτη ότι ο Λίβανος χρειάζεται εξωτερική βοήθεια για βγει από τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει, η οποία όπως τόνισε αναγκάζει τους ανθρώπους να «παρακαλάνε για δολάρια» στις τράπεζες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!