Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
27 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
25 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Η λίστα με τις 30 πιο «αποτελεσματικές» εισηγμένες
[Euro2day]: Η λίστα με τις 30 πιο «αποτελεσματικές» εισηγμένες

[Euro2day]: Η λίστα με τις 30 πιο «αποτελεσματικές» εισηγμένες

Ποιοι τριάντα όμιλοι που μετέχουν στο Χρηματιστήριο εμφάνισαν τα υψηλότερα περιθώρια λειτουργικού κέρδους το 2016. Τα πλεονεκτήματα του δείκτη και οι πιθανές του αδυναμίες. Αναλυτικός πίνακας.

Οι τριάντα εταιρείες του παρατιθέμενου πίνακα παρουσίασαν το 2016 τα υψηλότερα λειτουργικά περιθώρια κέρδους, δηλαδή εμφάνισαν τις μεγαλύτερες τιμές στο δείκτη «(EBITDA/Κύκλος εργασιών) επί 100».

Για παράδειγμα μια τιμή του δείκτη στο 20%, σημαίνει πως για κάθε 100 ευρώ πωλήσεων, η εταιρεία εμφανίζει 20 ευρώ λειτουργικά κέρδη (αποτελέσματα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων).

Είναι προφανές, πως όταν όλοι οι άλλοι παράγοντες είναι σταθεροί, όσο υψηλότερη παρουσιάζεται η τιμή του δείκτη, τόσο θετικότερη είναι η εικόνα για την εταιρεία και τους μετόχους της. Και αυτό γιατί δείχνει πόσο ικανότερη να εκμεταλλευθεί τις πωλήσεις που επιτυγχάνει και επίσης γιατί εμφανίζεται να διαθέτει περισσότερα «αποθέματα λίπους» έναντι ενός μελλοντικού ανταγωνισμού τιμών.

Όπως λοιπόν προκύπτει από τα στοιχεία του πίνακα (έχουν εξαιρεθεί οι τράπεζες, οι ΑΕΕΧ, οι ΑΕΕΑΠ, εταιρείες με πολύ χαμηλό κύκλο εργασιών όπως η ΕΛΒΙΕΜΕΚ, εισηγμένες με έκτακτα αποτελέσματα όπως η Ίλυδα, καθώς και οι Κυριακίδης, Αστέρας Βουλιαγμένης και Ιονική Ξενοδοχειακή που αποχώρησαν ή αποχωρούν από το ταμπλό), ο πλέον «αποτελεσματικός» όμιλος είναι αυτός της ΕΛΤΕΧ Άνεμος (69,2%) και ακολουθούν οι ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή (51,3%), ΟΛΘ (49,7%), Mermeren Kombinat (40,7%), Lamda Development (40%), Autohellas (39,4%), ΓΕΚΕ (39%), Envitec (36,3%), ΕΥΑΘ (36,2%) και ΟΤΕ (32,4%).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!