Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Λίπτον: Χρέος και χαμηλά επιτόκια οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι για τις αγορές
[Euro2day]: Λίπτον: Χρέος και χαμηλά επιτόκια οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι για τις αγορές

[Euro2day]: Λίπτον: Χρέος και χαμηλά επιτόκια οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι για τις αγορές

Η διατήρηση χαμηλών επιτοκίων για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα ενέχει κινδύνους για τις αγορές, σύμφωνα με το στέλεχος του ΔΝΤ, που σημείωσε πως οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικοίς πρέπει να προσέξουν και το αυξανόμενο χρέος αναπτυγμένων και αναδυόμενων οικονομιών.

Η παρατεταμένη περίοδος χαμηλών επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες και το αυξανόμενο χρέος στις αναπτυγμένες οικονομίες αποτελούν τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τις χρηματαγορές μεσοπρόθεσμα, σύμφωνα με τον πρώτο αναπληρωτή γενικό διευθυντή του ΔΝΤ.
Μιλώντας στο CNBC, ο κ. Ντέιβιντ Λίπτον, εξέθεσε την άποψή του ως προς το γιατί η συνεχιζόμενη ποσοτική χαλάρωση, που εφαρμόστηκε μετά την κρίση του 2008 προκειμένου να αυξηθεί η ρευστότητα και να ενθαρρυνθεί ο δανεισμός, τώρα παρουσιάζει δυνητικά βλαπτικές αρνητικές επιπτώσεις.
«Στις χρηματαγορές, υπάρχουν κίνδυνοι που έρχονται από την τήρηση χαμηλών επιτοκίων για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα», δήλωσε. «Αυτό επηρεάζει την συμπεριφορά ανάληψης ρίσκου, επηρεάζει το ρίσκο της αγοράς που έχουν οι συμμετέχοντες στις κεφαλαιαγορές».
Ο ίδιος σημείωσε το αυξανόμενο χρέος τόσο σε αναπτυγμένες όσο και σε αναδυόμενες οικονομίες. «Βλέπουμε κάποια μεγαλύτερη μόχλευση στον εταιρικό κόσμο, σε ορισμένες χώρες για τα νοικοκυριά, άρα το αυξανόμενο χρέος και η αύξηση του κινδύνου της αγοράς είναι πραγματικά κάτι που θα πρέπει να προσέχουν οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής».
Σημειώνεται πως σύμφωνα με την Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών, το παγκόσμιο χρέος εταιρειών και νοικοκυριών άγγιξε το 138% του ΑΕΠ το 2016, από 115% το 2007.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!