Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Λιγνιτικές ΔΕΗ: «Blame game πριν το… ναυάγιο;
[Euro2day]: Λιγνιτικές ΔΕΗ: «Blame game πριν το… ναυάγιο;

[Euro2day]: Λιγνιτικές ΔΕΗ: «Blame game πριν το… ναυάγιο;

Πηγές του ΥΠΕΝ βλέπουν μεγάλη απόσταση ανάμεσα στην πρόταση της «Μυτιληναίος» για τη Μελίτη και στην αποτίμηση της ΔΕΗ. Ευθύνες στη δημόσια εταιρία επιρρίπτει το υπουργείο. Το σενάριο της επόμενης μέρας.

Σοβαρές είναι πλέον οι πιθανότητες ο διαγωνισμός πώλησης των λιγνιτικών σταθμών της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη και τη Μελίτη να μην έχει θετική έκβαση.

Όπως σημειώνουν πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο Euro2day.gr, η απόσταση που χωρίζει το προτεινόμενο οικονομικό τίμημα του μοναδικού υποψήφιου επενδυτή, της «Μυτιληναίος», για τον σταθμό της Μελίτης είναι τεράστια σε σχέση με την αποτίμηση του ανεξάρτητου εκτιμητή της ΔΕH.

«Δύσκολα μπορεί να κλείσει η ψαλίδα…», σημειώνουν οι ίδιοι κύκλοι εκφράζοντας ταυτόχρονα την απογοήτευση τους για τους χειρισμούς της δημόσιας εταιρείας στο διαγωνισμό, ιδίως στο θέμα της αποτίμησης της μονάδας. Πηγές θέλουν αυτή να έγινε από τον ανεξάρτητο σύμβουλο στη βάση, όμως, στοιχείων που έδωσε η ΔEΗ και χωρίς να έχει προηγηθεί due diligence.

Ως προς το διαδικαστικό της σημερινής μέρας, η «Μυτιληναίος» καλείται έως τις 12 το μεσημέρι να καταθέσει βελτιωμένη προσφορά σε σχέση με εκείνη που υπέβαλε προχθές. Η πρόταση που έχουν ήδη από προχθές στα χέρια τους στην οδό Χαλκοκονδύλη περιλαμβάνει, όπως σημειώνουν πηγές της εταιρίας, «όλα τα στοιχεία και την εικόνα που αντίκρισαν οι ειδικευμένοι της εισηγμένης κατά τη διάρκεια της οικονομικής και τεχνικής αξιολόγησης της μονάδας».

Στη βάση αυτών των παρατηρήσεων που κάνουν πηγές του υπουργείου ΠΕΝ και οι οποίες μένει να επαληθευτούν ή να διαψευστούν από τη σημερινή αξιολόγηση των προσφορών στο Διοικητικό Συμβούλιο, η κυβέρνηση αναμένεται, σε περίπτωση που δεν γίνει αποδεκτή η πρόταση της «Μυτιληναίος», να διεκδικήσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την επανάληψη του διεθνούς διαγωνισμού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!