Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Λεμέρ: Δεν συζητάμε με τις ΗΠΑ όσο υπάρχουν δασμοί
[Euro2day]: Λεμέρ: Δεν συζητάμε με τις ΗΠΑ όσο υπάρχουν δασμοί

[Euro2day]: Λεμέρ: Δεν συζητάμε με τις ΗΠΑ όσο υπάρχουν δασμοί

Καλώ τις Ηνωμένες Πολιτείες να επιστρέψουν στη λογική, να κάνουν τα απαραίτητα βήματα για την έξοδο από τον εμπορικό πόλεμο, για την έξοδο από την κρίση, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας. Νέοι δασμοί θα φέρουν αντίποινα, προειδοποίησε.

«Ο εμπορικός πόλεμος έχει ήδη ξεκινήσει», σημείωσε ο Γάλλος Υπουργός Οικονομικών. «Καλώ τις Ηνωμένες Πολιτείες να επιστρέψουν στη λογική, να σεβαστούν τους παγκόσμιους κανόνες και να σεβαστούν τους συμμάχους τους», πρόσθεσε, από τη Σύνοδο των G20 – υπουργών Οικονομικών και διοικητών Κεντρικών Τραπεζών – που διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο, στο Μπουένος Άιρες.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους είπε ότι δεν υπάρχει διαφωνία μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας για το πώς και το πότε θα αρχίσουν οι εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ. Και οι δύο συμφωνούν ότι η Ουάσιγκτον πρέπει να κάνει το πρώτο βήμα, με την κατάργηση των δασμών.

Σύμφωνα με το Reuters, ο ΜπρούνοΛεμέρ τόνισε ότι αναμένουμε από τις Ηνωμένες Πολιτείες να κάνουν τα απαραίτητα βήματα για την έξοδο από τον εμπορικό πόλεμο, για την έξοδο από την κρίση.

«Eίμαστε πρόθυμοι να εργαστούμε για την πλήρη ανανέωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, θέλουμε να φτιάξουμε τα ζητήματα, αλλά η αύξηση των δασμών δεν είναι ο σωστός τρόπος για να αντιμετωπίσουμε αυτά τα θέματα».

«Δεν μπορεί να υπάρξει επίσημη πρόταση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για εμπορικές συνομιλίες χωρίς να γίνει το πρώτο βήμα από τις ΗΠΑ, δεν μπορώ να φανταστώ τις χώρες της ΕΕ να διαπραγματεύονται μία εμπορική συμφωνία χωρίς οι Ηνωμένες Πολιτείες να αποσύρουν τους δασμούς σε χάλυβα και αλουμίνιο».

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι «αν η κυβέρνηση Τραμπ επιβάλλει νέους δασμούς στις χώρες της ΕΕ, δεν θα έχουμε άλλη επιλογή από το να προβούμε σε αντίποινα, για άλλη μία φορά».

«Όλες οι χώρες του G20 γνωρίζουν ότι ο εμπορικός πόλεμος είναι πραγματικότητα και κίνδυνος για την παγκόσμια ανάπτυξη», είπε χαρακτηριστικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!