Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Λαγκάρντ: Η Αργεντινή δείχνει ισχυρή δέσμευση στα σχέδια της
[Euro2day]: Λαγκάρντ: Η Αργεντινή δείχνει ισχυρή δέσμευση στα σχέδια της

[Euro2day]: Λαγκάρντ: Η Αργεντινή δείχνει ισχυρή δέσμευση στα σχέδια της

Η Κεντρική Τράπεζα έχει θεσπίσει μέτρα που συνέβαλαν στη μείωση της χρηματοπιστωτικής αστάθειας και στη βελτίωση της διαφάνειας, η πρόοδος στα δημοσιονομικά μέτρα και τις κοινωνικές δαπάνες είναι πάνω από τους στόχους των αρχών, δήλωσε.

Με τον Πρόεδρο της Αργεντινής Μαουρίσιο Μάκρι, τον υπουργό Οικονομίας ΝίκολαςΝτουχόβνε και τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Λουίς Καπούτο συναντήθηκε η ΚριστίνΛαγκάρντ, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΝΤ, στο πλαίσιο της συνάντησης του G20, στο Μπουένος Άιρες.

Η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δήλωσε:

«Είχα τη χαρά να συναντηθώ μαζί τους χθες και σήμερα. Οι συναντήσεις ήταν μία ευκαιρία για να συζητήσουμε τις πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις στον κόσμο και την Αργεντινή και να γίνει απολογισμός των σχεδίων οικονομικής μεταρρύθμισης από τις αρχές.

Οι αρχές της Αργεντινής εφαρμόζουν ένα αποφασιστικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων που έχει την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας και του ΔΝΤ, μέσω της Stand-By Arrangement.

Το σχέδιο αυτό αποσκοπεί στην ενίσχυση της οικονομίας της Αργεντινής και στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης, αντιμετωπίζοντας μακροπρόθεσμες αδυναμίες, προστατεύοντας τους πλέον ευάλωτους, βελτιώνοντας την ισότητα των φύλων και θέτοντας τα θεμέλια για την ανάπτυξη προς τα εμπρός.

Η κυβέρνηση έχει δείξει ισχυρή δέσμευση στην εφαρμογή των σχεδίων της μέχρι στιγμής. Η Κεντρική Τράπεζα της Αργεντινής έχει θεσπίσει μέτρα που συνέβαλαν στη μείωση της χρηματοπιστωτικής αστάθειας και στη βελτίωση της διαφάνειας, η πρόοδος που έχει σημειωθεί όσον αφορά τα δημοσιονομικά μέτρα για το επόμενο έτος και οι κοινωνικές δαπάνες παραμένουν πάνω από τους στόχους που έχουν τεθεί από τις αρχές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!