Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Η κρουαζιέρα στο επίκεντρο συνάντησης Ελλάδας-Αιγύπτου-Κύπρου
[Euro2day]: Η κρουαζιέρα στο επίκεντρο συνάντησης Ελλάδας-Αιγύπτου-Κύπρου

[Euro2day]: Η κρουαζιέρα στο επίκεντρο συνάντησης Ελλάδας-Αιγύπτου-Κύπρου

Τέθηκαν οι βάσεις αναφορικά με το πως μπορεί να συνεχιστεί περαιτέρω η εφαρμογή του πρόσφατου πρωτοκόλλου του Μνημονίου κατανόησης και Συνεργασίας στον τουριστικό τομέα των τριών χωρών.

Με μία προοπτική που μέσα από τον τομέα της κρουαζιέρας θα φέρει πιο κοντά την Ελλάδα, την Αίγυπτο και την Κύπρο και με την ελπίδα της επαναφοράς της θαλάσσιας τουριστικής σύνδεσης των τριών χωρών, όπως συνέβαινε τις προηγούμενες δεκαετίες, οι τρεις χώρες συναντήθηκαν σήμερα σε μία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Κάιρο, σε επίπεδο κρατικών τεχνικών εμπειρογνωμόνων, με βασικότερο θέμα για το πώς θα αναπτυχθεί ο τομέας της κρουαζιέρας μεταξύ τους.

Με την παρουσία της Δ/ντριας της Ιδιαίτερου γραφείου της υπουργού Τουρισμού της Ελλάδας Έλενας Κουντουρά που τυγχάνει και Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), της κας Αγγελικής Χονδροματίδου και του Διπλωματικού Συμβούλου της υπουργού, του κ. Μιχάλη Αγγελόπουλου, και άλλα στελέχη από ελληνικής πλευράς, και τον Κύπριο Πρέσβη στο Κάιρο κ. Χάρη Μορίτση και τον ανώτατο στέλεχος του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού κ. Χρήστο Μούστρα και άλλα στελέχη από κυπριακής πλευράς, καθώς και με τους ομολόγους τους εκπροσώπους του Αιγυπτιακού υπουργείου Τουρισμού, τέθηκαν οι βάσεις στο πώς μπορεί να συνεχιστεί περαιτέρω η εφαρμογή του εν λόγω πρόσφατου πρωτοκόλλου του Μνημονίου κατανόησης και Συνεργασίας στον τουριστικό τομέα των τριών χωρών, το οποίο συζητήθηκε και στην τελευταία τριμερή Σύνοδο Κορυφής των ηγετών των τριών χωρών στην Λευκωσία, του Αιγυπτίου Προέδρου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Κυπρίου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!