Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Τι κρύβει η αφύπνιση του Χρηματιστηρίου
[Euro2day]: Τι κρύβει η αφύπνιση του Χρηματιστηρίου

[Euro2day]: Τι κρύβει η αφύπνιση του Χρηματιστηρίου

Γιατί το θετικό momentum αρχίζει να αποκτάει ελαφρύ προβάδισμα στην αγορά. Οι επόμενες ζώνες αντίστασης και στήριξης για τους βασικούς δείκτες και ο κομβικός ρόλος των τραπεζών μετοχών για την ενδυνάμωση της κίνησης.

Με κέρδη 3% συνεχίζει ο Ιούνιος, με τις δύο τελευταίες δύο συνεδριάσεις να δημιουργούν σκέψεις για θετικότερη συνέχεια.

Η εγχώρια αγορά παραμένει σε διαδικασία αναζήτησης καταλύτη αφού το εγχώριο 10ετές ομόλογο δεν μπορεί να αποκλιμακωθεί από το 4,5%. Από την άλλη, πλευρά, το θετικό στοιχείο είναι η προσπάθεια συγχρονισμού που γίνεται με το ευνοϊκό κλίμα στις μετοχικές αγορές του εξωτερικού, οπότε αν και το 10ετές αποκλιμακωθεί, το ανοδικό σενάριο αποκτά πιο στέρεες βάσεις.

Η ρύθμιση του χρέους που μπορεί να συμφωνηθεί μεταξύ των Ευρωπαίων εταίρων και της χώρας μας, αλλά και η έκθεση για τη βιωσιμότητα του αποτελούν τα σημεία κλειδιά των επόμενων εβδομάδων. Εφόσον υπάρξουν θετικά νέα από τα δύο αυτά μέτωπα, οι μετοχές και τα ομόλογα θα το κεφαλαιοποιήσουν. Παρότι η συμμετοχή του ΔΝΤ με κεφάλαια είναι πλέον απίθανη, το μεγάλο μαξιλάρι ρευστότητας που προωθείται ως λύση, βοηθάει βραχυπρόθεσμα στην αγορά.

Υπό αυτές τις συνθήκες, το βλέμμα φεύγει ελαφρώς από την άμυνα και εισέρχεται σε πιο θετικές σκέψεις. Για να ενδυναμωθεί το θετικό σενάριο, οι αγοραστές στις επόμενες συνεδριάσεις πρέπει να μην επιτρέψουν η περιοχή 767-777 μονάδων να διασπαστεί εκ νέου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!