Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Κρίσιμες εκλογές σήμερα στα ανατολικά κρατίδια της Γερμανίας
[Euro2day]: Κρίσιμες εκλογές σήμερα στα ανατολικά κρατίδια της Γερμανίας

[Euro2day]: Κρίσιμες εκλογές σήμερα στα ανατολικά κρατίδια της Γερμανίας

Το ακροδεξιό AfD προηγείται με ποσοστό κοντά στο 21% στο Βρανδεμβούργο, ενώ στην Σαξονία βρίσκεται πίσω από το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU), στο 26%, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Ενόψει πρωτοφανούς απώλειας δυνάμεων βρίσκονται τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού, καθώς στις αυριανές τοπικές εκλογές στα κρατίδια του Βρανδεμβούργου και της Σαξονίας αναμένεται ακόμη και να ηττηθούν από την ακροδεξιά Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), επισημοποιώντας, όπως φαίνεται, το χάσμα που εξακολουθεί να χωρίζει τα πρώην ανατολικά από τα δυτικά κρατίδια της Γερμανίας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, το AfD προηγείται με ποσοστό κοντά στο 21% στο Βρανδεμβούργο, ενώ στην Σαξονία βρίσκεται πίσω από το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU), κοντά στο 26%. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στην Θουριγγία, όπου οι εκλογές θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο. Η συνολική δύναμη του ακροδεξιού κόμματος που μπήκε πανηγυρικά στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο μόλις το 2017, φθάνει στο σύνολο των πρώην ανατολικών κρατιδίων στο 25%, περίπου δέκα μονάδες πάνω από τα ποσοστά του κόμματος σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

Στο Βρανδεμβούργο, όπου σήμερα συγκυβερνούν το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) με την Αριστερά (Die Linke) και με δεδομένη την άρνηση όλων των κομμάτων να συνεργαστούν μετεκλογικά με την AfD, δεν αποκλείεται να απαιτείται τελικά ένας διευρυμένος συνασπισμός, με την συμμετοχή των Πρασίνων ή των Χριστιανοδημοκρατών – ή και των δύο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!