Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Σε κρίση η βιομηχανία διαμαντιών
[Euro2day]: Σε κρίση η βιομηχανία διαμαντιών

[Euro2day]: Σε κρίση η βιομηχανία διαμαντιών

Η De Beers θα εξορύξει 1 εκατομμύριο λιγότερα καράτια από ό,τι ανέμενε και το 2020 και το 2021. Απογοητευμένοι οι έμποροι, ανεβαίνει το κόστος ακατέργαστων πετραδιών, υποχωρεί όμως η τιμή των επεξεργασμένων πολύτιμων λίθων μετά, μειώνοντας τα περιθώρια.

Περιορίζει τα σχέδια εξόρυξης διαμαντιών για τα επόμενα δύο χρόνια η AngloAmerican, μετά την πτώση των πωλήσεων τη φετινή χρονιά, εν μέσω μίας ευρύτερης κρίσης της συγκεκριμένης βιομηχανίας.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η Anglo ανέφερε ότι η De Beers θα εξορύξει 1 εκατομμύριο λιγότερα καράτια από ό,τι ανέμενε και το 2020 και το 2021. Ωστόσο, η παραγωγή αναμένεται να αυξηθεί από τα 31 εκατομμύρια καράτια που έφτασε φέτος.

Η βιομηχανία των διαμαντιών βρίσκεται σε κρίση, καθώς αυτοί που αγοράζουν από τη De Beers είναι όλο και πιο πολύ απογοητευμένοι από το κόστος των ακατέργαστων πετραδιών, τη στιγμή που υποχωρεί μετά η τιμή των επεξεργασμένων πολύτιμων λίθων.

Αυτό έχει οδηγήσει κάποιους εμπόρους που αγοράζουν πετράδια από τη De Beers και την ανταγωνίστριά της, τη ρωσική Alrosa, σε πιο μικρά περιθώρια αλλά και σε απώλειες.

Οι πωλήσεις της De Beers μέχρι στιγμής φέτος υποχωρούν κατά περισσότερο από 1,2 δισ. δολάρια, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018.

Η εταιρεία έχει προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία στους πελάτες της, επιτρέποντάς τους να απορρίψουν κάποιες αγορές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!