Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Η κρίση στα διαγωνιστικά κέντρα και τα αιτήματα της ασφαλιστικής αγοράς
[Euro2day]: Η κρίση στα διαγωνιστικά κέντρα και τα αιτήματα της ασφαλιστικής αγοράς

[Euro2day]: Η κρίση στα διαγωνιστικά κέντρα και τα αιτήματα της ασφαλιστικής αγοράς

Πώς σχολιάζουν παράγοντες της ασφαλιστικής αγοράς τις τρέχουσες εξελίξεις στο χώρο της ιδιωτικής υγείας. Οι δομικές αλλαγές που χρειάζεται το σύστημα και οι συζητήσεις που πρέπει να ξεκινήσουν την επόμενη ημέρα των εκλογών.

Με έντονο ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι ασφαλιστικές εταιρείες τις εξελίξεις στο χώρο των διαγνωστικώνκέντρων με το ξεκίνημα της σχετικής απεργίας και την εν συνεχεία προσωρινή διευθέτηση του θέματος.

Παράγοντες της αγοράς με τους οποίους επικοινώνησε το Euro2day.gr δεν θέλησαν να εμπλακούν στην κόντρα μεταξύ ιδιωτών παρόχων υγείας και Υπουργείου Υγείας, ωστόσο:

Πρώτον, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την προσωρινή διευθέτηση του ζητήματος με γνώμονα την εξυπηρέτηση των ασθενών και

δεύτερον, επανέλαβαν την πάγια άποψή τους πως η τρέχουσα κατάσταση στο χώρο της υγείας δεν είναι διατηρήσιμη και για το λόγο αυτό θα πρέπει να ληφθούν πολύ σοβαρές αποφάσεις αναδιοργάνωσης από την επόμενη κυβέρνηση, όποια κι αν είναι αυτή.

«Οι κυβερνήσεις προσπαθούν να προσφέρουν υπηρεσίες δημόσιας υγείας με τα… λεφτά των άλλων και κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συνεχίζεται επ’ άπειρον» υποστηρίζει παράγοντας της αγοράς, συνεχίζοντας:

«Κακώς ελήφθησαν οι αποφάσεις για claw back και για rebate. Και αν ακόμη η αρχική προσωρινή τους επιβολή ήταν αναγκαία μέχρις ότου η Πολιτεία προχωρήσει στις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις, η συνέχισή τους αποτέλεσε ακόμη μεγαλύτερο σφάλμα. Η ουσία είναι ότι οι κυβερνήσεις αντί να προχωρήσουν σε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, επέλεξαν να στείλουν το λογαριασμό στους ιδιώτες, είτε αυτοί είναι κλινικές και διαγνωστικά κέντρα, είτε είναι ασθενείς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!