Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Κρυμμένο Ελντοράντο στην προμήθεια… ρεύματος
[Euro2day]: Κρυμμένο Ελντοράντο στην προμήθεια… ρεύματος

[Euro2day]: Κρυμμένο Ελντοράντο στην προμήθεια… ρεύματος

Nέες αιτήσεις από εταιρείες για προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας, ενόψει των δημοπρασιών. Ποιοι και από ποιους κλάδους κατέθεσαν αιτήσεις. Πόσοι περιμένουν στην «ουρά». Στις 25 Οκτωβρίου οι δημοπρασίες.

Αυξάνονται και πληθύνονται οι ενδιαφερόμενοι να ασκήσουν δραστηριότητες προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας κυρίως σε βιομηχανικούς και γενικά μεγάλους επαγγελματικούς καταναλωτές, ενώ σε λιγότερο από ένα δεκαήμερο, πραγματοποιείται η πρώτη δημοπρασία ποσότητας ηλεκτρικής ενέργειας.

Τις προηγούμενες ημέρες κατατέθηκαν στη ΡΑΕ τέσσερις αιτήσεις για νέες άδειες προμήθειας, ή τροποποίησης υφισταμένων, ενώ τον προηγούμενο μήνα είχαν κατατεθεί ισάριθμες αιτήσεις. Το ενδιαφέρον είναι ότι οι περισσότερες αιτήσεις κατατίθενται από θυγατρικές βιομηχανικών επιχειρήσεων, οι οποίες ενδιαφέρονται πρωτίστως να τροφοδοτήσουν με ηλεκτρική ενέργεια βιομηχανικές εγκαταστάσεις συνδεδεμένων ή συγγενικών εταιρικών σχημάτων, προκειμένου με τον τρόπο αυτό να μειώσουν το ενεργειακό τους κόστος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αίτηση για άδεια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 100 μεγαβάτ, κατέθεσε η εταιρεία «Λάβα Μεταλλευτική» θυγατρική του ομίλου Ηρακλής (τσιμέντα, οικοδομικά, έτοιμο μπετόν), κατά το πρότυπο της Interbeton, θυγατρικής του ομίλου Τιτάν. Αιτήσεις κατέθεσαν επίσης οι εταιρείες ΒΙΟΛΑΡ της Λάρισας (Εκκοκκιστήρια) και Κων/νος Β.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!