Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Η «κρυφή» έκθεση της Κομισιόν για Ελλάδα
[Euro2day]: Η «κρυφή» έκθεση της Κομισιόν για Ελλάδα

[Euro2day]: Η «κρυφή» έκθεση της Κομισιόν για Ελλάδα

Δεσμεύθηκε για τους στόχους του πλεονάσματος και αντίμετρα η κυβέρνηση. Αναλυτικά στοιχεία για την αξιολόγηση περιμένουν στις Βρυξέλλες. Οι φόβοι για απόκλιση από τους στόχους το 2020. Αποκλειστικό παρασκήνιο.

Αναγκάστηκε να επικαιροποιήσει την έκθεση της για την Ελλάδα η Κομισιόν, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Euro2day.gr. Παρά το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «μπήκε» σε καλοκαιρινό κλίμα, τα τεχνικά κλιμάκια συνεχίζουν να επεξεργάζονται τις εξαγγελίες της νέας κυβέρνησης και να δίνουν αναφορά στα ανώτερα και ανώτατα κλιμάκια.

Ο λόγος; Από την αναχώρηση των στελεχών των δανειστών μέχρι και σήμερα γίνονται εξαγγελίες και ψηφίζονται νομοσχέδια χωρίς να υπάρχει αναλυτική ενημέρωση στους δανειστές και την Κομισιόν που είναι υπεύθυνη για την πορεία των προϋπολογισμών όλων των χωρών της ΕΕ.

Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η αρχική αναφορά ήταν «θετική» και έκανε λόγο για πλήρη δέσμευση τόσο από τον υπουργό οικονομικών Χ. Σταϊκούρα, όσο και από τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη ότι η κυβέρνηση θα ακολουθήσει τους στόχους του προγράμματος, ιδιαίτερα σε ότι αφορά τα πλεονάσματα μέχρι το 2021 και θα λάβει αντίμετρα στις περιπτώσεις που οι δαπάνες ξεφύγουν.

Από τότε μέχρι χθες, όμως, έγιναν διάφορες εξαγγελίες για τις οποίες δεν είναι ενήμερη η Κομισιόν και γι’ αυτό προετοιμάζεται για την πρώτη κίτρινη κάρτα.

Οπως αναφέρουν τα αρμόδια στελέχη, η πολιτική δέσμευση και τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν από την κυβέρνηση στα ΜΜΕ δεν είναι εκείνα που εξετάζονται από τις Βρυξέλλες οι οποίες ακολουθούν την μεθοδολογία του ESA της Eurostat.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!