Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: KPMG: Με εξαγορές και συνεργασίες μετασχηματίζονται οι ασφαλιστικές εταιρείες
[Euro2day]: KPMG: Με εξαγορές και συνεργασίες μετασχηματίζονται οι ασφαλιστικές εταιρείες

[Euro2day]: KPMG: Με εξαγορές και συνεργασίες μετασχηματίζονται οι ασφαλιστικές εταιρείες

Νέα έρευνα της KPMG διαπιστώνει ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες για να μετασχηματίσουν τη δραστηριότητά τους, να καινοτομήσουν και να δώσουν ώθηση στην ανάπτυξή τους στηρίζονται σε εξαγορές και συνεργασίες.

Αντιμέτωποι με χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και ευέλικτο (agile) νέο ανταγωνισμό, τα στελέχη των ασφαλιστικών εταιρειών επιδιώκουν δυναμικά τον μετασχηματισμό και την ανάπτυξη της επιχείρησής τους μέσω εξαγορών και συμμαχιών, σύμφωνα με την έρευνα της KPMG Accelerated evolution – M&A, transformation and innovation in the insurance industry.

Πράγματι, το 80% των στελεχών του ασφαλιστικού κλάδου που ερωτήθηκαν στο πλαίσιο της έρευνας, αναμένουν ότι θα στοχεύσουν σε μία έως τρεις εξαγορές ή συνεργασίες μέσα στην επόμενη τριετία. Στην πλειονότητά τους, οι ασφαλιστικές εταιρείες επιδιώκουν εξαγορές που μπορούν να μετασχηματίσουν την επιχείρησή τους ώστε να είναι καλύτερα προετοιμασμένη για το μέλλον, και όχι απλώς και μόνο για να ενισχύσουν τα τρέχοντα επιχειρησιακά και λειτουργικά μοντέλα τους. Περισσότεροι από το 60% των 200 στελεχών που συμμετείχαν στην παγκόσμια έρευνα δήλωσαν ότι ο μετασχηματισμός του επιχειρησιακού ή λειτουργικού τους μοντέλου θα αποτελούσε το βασικό κίνητρο των εξαγορών, ενώ μόλις το 21% αυτών υπέδειξαν την ενίσχυση του τρέχοντος μοντέλου ως βασικό κίνητρο.

«Οι ασφαλιστικές εταιρείες διεκδικούν μερίδιο της αγοράς σε συνθήκες χαμηλής ανάπτυξης, ενώ εισρέουν δυναμικά στην αγορά νέες ασφαλιστικές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας (insurtech)», επισημαίνει ο Φίλιππος Κάσσος, Γενικός Διευθυντής της KPMG.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!